sâm. mart. 2nd, 2024

La PNL este concurs de prostie?


Văzând modul cum acţionează partidul care se află în momentul acesta la guvernare, întrebarea din titlul acestui articol pare una logică. Ţara este pusă în momentul de faţă pe butuci, iar politicienii care ar trebui să gestioneze situaţia îşi dau în cap mai rău decât în zilele bune şi iau decizii dintre cele mai ciudate. Ca să nu zic altfel.

Pe deoparte senatoarea Alina Gorghiu vine cu un proiect de lege foarte permisiv cu puşcăriaşii pe care însuşi preşedintele partidului său l-a catalogat drept „o aberaţie”. Deputatul PNL Pavel Popescu anunţă cu surle şi trâmbiţe că vrea să depună un proiect de lege prin care să blocheze investiţiile chinezilor în România. Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, se joacă alba-neagra cu legea privind amânarea ratelor la bănci şi măsurile de ajutorare a celor afectaţi de această stare de urgenţă în care ne aflăm. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, nu ştie nici ea concret ce vrea să facă în legătură cu ce a mai rămas din anul şcolar. Ministrul Mediului, Costel Alexe, n-are niciun stres că pădurile din România sunt măcelărite sub ochii lor fără să mişte un deget.

Se dă vreun premiu?

Exemplele pot continua la nesfârşit şi atunci revin la întrebarea din titlu, la PNL este concurs de prostie? Se dă vreun premiu pentru cel care iese cu cele mai imbecile declaraţii sau ia cele mai imbecile măsuri? Probabil că da, altfel nu-mi explic de ce Florin Roman, şi el deputat PNL, a ieşit cu un comunicat de presă în care acuză „baronii roşii” (adică pesediştii) că nu cumpără aparate de testare PCR pentru coronavirus în judeţele pe care le conduc!

Asta în contextul în care preşedintele partidului din care face parte (supranumit şi LuCOVID Orban) a spus că nu este nevoie de testare în masă şi că obiectivul lor este de 3000 de teste pe zi! Gândiţi-vă că doar în ultima lună au intrat în România din ţările afectate de coronavirus peste 1.000.000 de oameni. Cam cât timp ar lua să îi testeze pe toţi într-un ritm de 3000 pe zi? Plus că fiecare om din acel milion a mai intrat la rândul său în contact cu minimum 4-5 persoane, astfel că cifra ar putea urca lejer la 5.000.000 de suspecţi!

De asemenea, declaraţia lui Roman vine şi în contextul în care cele mai mari focare de infecţie COVID-19 din România se află în spitalele conduse de liberali. Aceiaşi liberali care în timp ce Italia era devastată de coronavirus ne spuneau prin gura celui supranumit şi „Wuhanis” că vor să „demitizeze boala” şi o ţineau într-una că vor alegeri anticipate. Aceiaşi liberali care fuseseră avertizaţi din decembrie-ianuarie să se pregătească pentru această criză, iar ei se jucau de-a guvernul pentru a forţa alegerile anticipate. Ei bine, nu doar că n-au obţinut anticipatele, însă nici măcar alegerile locale nu se mai pot desfăşura la termen!

Admin