Dum. mai 26th, 2024

Grecia nu mai primeşte români fără un test COVID-19 negativ în prealabil.


Creşterile de cazuri noi de infectare COVID-19 din ultimele zile nu au rămas fără rezultat. Deşi din testele pe care le-au făcut ei nu a ieşit aproape niciun român pozitiv, Grecii au luat o decizie radicală pe baza cifrelor oficiale din România. Autorităţile elene au hotărât că, începând de marţi, toţi turiştii români care vor să intre în ţară cu maşina vor trebui să demonstreze că au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatul este negativ.

Testul trebuie să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore îninte de a intra în Grecia, prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră deschis în acest moment. Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva clipe de purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Măsura a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern și va intra în vigoare de pe 14 iulie, de la ora 6 dimineața. Pot pătrunde în Grecia, fără rezultatul testului, doar anumite categorii, cum ar fi medici, diplomați sau lucrători în transporturi.

Mai mult, turiștii străini au obligația să completeze în continuare un formular online cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Până în acest moment, peste 100 de turiști străini au fost confirmați cu coronavirus în Grecia. Dintre ei fac parte și trei români. Reprezentanții Afacerilor Externe au anunțat momentan că unul dintre români se află pe Insula Thassos, iar un altul în Paralia Katerini și că ambii au o stare de sănătate bună. Despre cel de-al treilea nu se cunosc mai multe informații până acum.

Admin