lun. iun. 24th, 2024

Testarea gratuită în Capitală este BLOCATĂ, dar autorităţile PERMIT testare PE BANI în parcarea unui mall


Ce se întâmplă în România cu gestionarea pandemiei de coronavirus frizează nebunia. Când Gabriela Firea a dorit să testeze bucureştenii de COVID-19 pe banii primăriei, pe Arena Naţională, Ministerul Sănătăţii şi DSP au intervenit şi au întrerupt programul de testare pe motivul că nu sunt condiţii propice testării pe stadion. Acum, însă, o companie PRIVATĂ face teste COVID-19 oamenilor, PE BANI, în parcarea unui mall, fără ca MS sau DSP să ia măsuri.

Gabriela Firea a reacţionat vehement la aflarea acestei veşti acuzând Ministerul Sănătăţii de jocuri politice. „Testarea în Capitală este blocată. Astăzi am și intervenit public cu un comunicat de presă și cerem explicații publice din partea Ministerului Sănătății de ce au blocat testarea din Capitală, dar permit testarea pe bani, în parcarea unui mall.

Astăzi, aproape toată presa a publicat imagini despre testarea acceptată de Ministerul Sănătății în parcarea unui mall din Capitală. Este o testare pe bani, dar ar trebui permisă și testarea organizată de Primăria Capitalei, la Arena Națională, într-un spațiu mult mai generos și în condiții mult mai bune.

Noi ce avem? O țară în care Guvernul spune că testele nu sunt bune, blochează testarea gratuită în Capitală, dar este permisă testarea pe bani în parcarea unui mall. Nu am o problemă cu testarea privată, dar nici nu este normal ca Primăria să fie blocată și bucureștenii să nu se poată testa gratuit.”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Şeful clinicii private: „Îmi asum că pot merge la puşcărie!”

În replică, seful clinicii care organizează testarea privată în Capitală susţine că NU are avizul DSP, dar îşi asumă că poate merge la pușcărie.

”Avem un ordin de închidere, dar l-am contestat în instanță și acum așteptăm o soluție din partea instanței. Eu am decis, deși acest ordin era executoriu, să nu închid acest centru de testare. În astfel de situații, oamenii trebuie să ia decizii pe care să și le asume. Dacă tot stăm, stăm și murim de Covid.

În România nimeni nu își asumă nimic, un ministru nu-și asumă, Guvernul nu-și asumă, nimeni nu-și asumă. Eu mi-am asumat și dacă ceea ce fac este ilegal mă voi duce la pușcărie, dar până atunci trebuie să testăm cât mai mulți oameni. Noi nu am făcut asta pentru profit, am făcut asta pentru că aveam prieteni, aveam medici în gardă care plângeau în gardă, avem oameni care nu se pot testa.”, a spus Mihail Lala, șeful clinicii care organizarea testarea în Capitală.

Admin