vin. iul. 12th, 2024

Polonia a simulat un război cu Rusia, iar rezultatul i-a şocat. Vezi cât timp ar rezista polonezii unei invazii din Est.


Polonia a făcut un experiment în care a simulat un posibil război venit dinspre Rusia pentru a testa capacităţile armatei sale şi să vadă cât timp ar putea să ţină piept unui eventual atac. Rezultatul pe care l-au obţinut în urma acestui război virtual au fost înspăimântătoare atât pentru polonezi cât şi restul Europei.

Deşi polonezii au investit foarte mulţi bani în armată şi dotări de armamente şi echipamente militare, rezultatul acestei simulări a arătat că armata poloneză nu ar putea să ţină piept agresiunii ruseşti mai mult de cinci zile! Atât le-ar lua unor eventuali atacatori din Est pentru a ajunge şi a ocupa complet oraşul Varşovia şi, eventual, a prelua controlul asupra ţării.

Rezultatul este unul dezamăgitor ţinând cont de investiţiile care s-au făcut în domeniul militar şi cu mult sub estimările poloneze care se aşteptau să reziste timp de 22 de zile unui eventual atac. Exerciţiile au luat în calcul şi ultimele dotări tehnice cumpărate de la partenerii NATO, dar nelivrate încă în totalitate, adică sistemul antirachetă Patriot, avioanele de luptă cele mai performante ale americanilor F-35 şi bateriile de artilerie antirachetă.

Acest rezultat al polonezilor ar trebui să ne dea de gândit şi nouă şi să ne regândim strategia de apărare a ţării. Dacă polonezii ar rezista doar 5 zile faţa unui eventual atac, probabil că România ar fi ocupată de ruşi înainte ca aliaţii din NATO să apuce să se echipeze de război măcar.

Admin