mar. nov. 29th, 2022

OMS curăţă orice pată de pe imaginea Chinei cu privire la originea coronavirusului.


Aşa-zisa anchetă a celor de la OMS în Wuhan, China, pentru a înţelege de unde a pornit această pandemie de coronavirus s-a încheiat. Concluzia celor de la OMS nu surprinde pe nimeni, ei considerând că nu există nicio dovadă că virusul a fost creat în laborator ci are origine animală, dar nu ştiu exact care este animalul în cauză. Principalii suspecţi rămân liliecii sau pangolinii.

Mai mult decât atât, experţii OMS nu găsit dovezi substanţiale nici asupra faptului că virusul ar fi circulat în China mai devreme de decembrie 2019. Cu alte cuvinte, tot ce au făcut cei de la OMS a fost să spele imaginea pătată a Chinei şi să continue o anchetă oarbă pentru găsirea originii coronavirusului.

Aceştia au spus că vor continua „misiunea de urmărire a originii coronavirusului în restul lumii şi nu va fi legată de vreo locaţie exactă”. Aşadar, în mod oficial, OMS absolvă China de orice responsabilitate cu privire la apariţia şi răspândirea coronavirusului pe planetă, asta deşi totul a pornit de la ei.

Coincidenţă sau nu, deşi coronavirusul a pornit din China, aceasta este ţara cel mai puţin afectată de pandemie dintre toate ţările mari din lume, având printre cele mai scăzute rate de infecţie şi deces din lume ţinând cont de numărul masiv al populaţiei. Nici din punct de vedere economic China nu a suferit atât de mult precum alte ţări.

Admin