Dum. mai 26th, 2024

Alexei Navalny, principalul opozant al lui Putin, a fost otrăvit şi se află în comă!


Alexei Navalny, activist rus anti regimul Putin, este inconştient în spital după ce se presupune că ar fi fost otrăvit cu o substanţă toxică introdusă în ceaiul său. Informaţia a fost făcută publică de ofiţerul său de presă, Kira Yarmish. Un doctor de la spital a declarat că Navalny se află în stare critică, dar a refuzat să specifice cauza. Activistul se află în momentul internat şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Navalny, 44 de ani, este un critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin, şi urma să se întoarcă la Moscova cu avionul de la Tomsk, însă a început să se simtă rău şi pilotul a trebuit să aterizeze de urgenţă. Avionul a aterizat la Omsk şi Navalny a fost dus la spital unde a fost internat în stare de inconştienţă şi conectat la aparatele de terapie intensivă.

Un pasager din avion a scris pe Instagram că „La începutul zborului Navalny s-a dus la toaletă şi nu s-a mai întors. A început să se simtă foarte rău şi urla de durere.” Textul postat de pasagerul Pavel Lebedev este însoţit de o poză cu Navalny care bea ceai la o cafenea din aeroport înainte de îmbarcarea în avion.

A doua tentativă de ucidere a lui Navalny

Noi credem că Alexei a fost otrăvit cu o substanţă care i-a fost introdusă în ceai. Acesta a fost singurul lucru pe care l-a băut în această dimineaţă. Doctorii spun că toxina a fost absorbită mult mai repede din cauza lichidului fierbinte. În momentul de faţă Alexei este inconştient.” a transmis pe Twitter Kira Yarmish.

Aceasta a readus aminte că Navalny a mai avut parte de un incident asemănător în urmă cu un an când a dezvoltat o reacţie alergică severă care a fost pusă pe seama unor toxine necunoscute. „Acum un an Alexei a fost otrăvit când se afla în închisoare, cu siguranţă acelaşi lucru s-a întâmplat şi acum!” a încheiat Yarmish. Sursa: The Guardian

Admin