Dum. mai 26th, 2024

Jeff Bezos şi-a anunţat retragerea din funcţia de CEO al companiei Amazon!


Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a anunţat că se va retrage de la conducerea companiei Amazon. Bezos îi va lăsa locul de CEO lui Andy Jassy, care în momentul de faţă conduce Serviciul Web al companiei. Această tranziţie va fi finalizată în semestrul al treilea al anului 2021. Jassy lucrează în cadrul companiei de aproximativ 24 de ani.

Într-o scrisoare adresată angajaţilor, Bezos a anunţat faptul că face acest pas pentru a-şi concentra atenţia şi energia către produse şi iniţiative noi. „Fiind CEO al Amazon este o responsabilitate uriaşă şi este foarte solicitant. Când ai o asemenea responsabilitate este greu să te mai concentrezi către altceva,” a spus Bezos.

Bezos a spus că nu va renunţa total la Amazon şi va avea în continuare un cuvânt de spus în cadrul companiei, dar doreşte să aibă mai mult timp pentru alte proiecte şi pasiuni pe care le are, printre care se numără fundaţiile Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, compania de servicii aerospaţiale Blue Origin sau ziarul The Washington Post.

Admin