Dum. mai 26th, 2024

Apple negociază cu Hyundai-Kia pentru a-şi produce propria maşină electrică autonomă!

Imagine orientativă, sursa: go4it.ro


După ani în care s-a speculat că Apple doreşte să intre în domeniul maşinilor electrice autonome prin crearea unei maşini care să poarte brandul lor, iată că acest lucru este pe cale să devină realitate. Conform surselor CNBC, Apple este aproape de a încheia un parteneriat cu Hyundai-Kia pentru a produce maşini electrice autonome sub brandul Apple la fabrica pe care aceştia o deţin în West Point, Georgia, USA.

Aşa-numita „Maşină-Apple”, care este dezvoltată de o echipă din cadrul companiei, se pare că ar urma să intre în producţie în anul 2024, însă sursele apropiate proiectului au declarat pentru CNBC faptul că lansarea primei maşini Apple ar putea fi amânată până după 2024.

Apple vrea să acapareze o piaţă de 10 trilioane de dolari anual!

Conform surselor, acordul dintre Apple şi Hyundai-Kia nu a fost încă finalizat, asta în mare parte deoarece Apple se află în negocieri şi cu alte companii. Principalul punct de negociere ar fi faptul că Apple doreşte să aibă control total asupra tehnologiei de hardware şi software care urmează să fie introdusă în dezvoltarea maşinilor.

Din câte se pare, Apple se va orienta către automobile complet autonome care să nu aibă nevoie de un şofer uman, ele fiind la început destinate cu precădere firmelor de robotaxi sau de livrări la domiciliu. Decizia Apple de a intra pe această piaţă de autoturisme electrice autonome dominată de Tesla momentan este faptul că valoarea estimată a pieţei este de aproximativ 10 trilioane de dolari – comparativ cu „doar” 500 de miliarde de dolari anual în piaţa de telefoane din care domină deja o treime.

Admin