Dum. iul. 14th, 2024

Va fi exclusă Alina Gorghiu din PNL? Orban: „Proiectul său de lege este o aberație!”


Alina Gorghiu, senator PNL, pare să se fi „sinucis” politic din cauza proiectului de lege pe care l-a iniţiat în legătură cu posibilitatea ca anumiţi puşcăriaşi să îşi ispășească pedepsele în arest la domiciliu. Proiectul iniţiat de Alina Gorghiu a trecut lejer de senat, fiind votat cu o largă majoritate, lucru care l-a scos din sărite pe Ludovic Orban, președintele PNL, care a declarat că proiectul membrei sale de partid este o „aberaţie” şi a spus că PNL va vota împotrivă atunci când proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Însă cum a trecut foarte uşor de Senat, probabil gândindu-se că atenţia populaţiei şi a presei este focusată spre pandemie, nu este exclus ca proiectul să fie adoptat în această formă şi de Camera Deputaţilor, cu toată opoziţia pe care Orban susţine că PNL o va face! Drept urmare, dacă acest proiect va fi adoptat, PNL-ul riscă să piardă procente foarte mari în scorul electoral, iar Alina Gorghiu riscă la rândul său să fie exclusă din partid, ținând cont de atitudinea pe care au avut-o peneliștii pe acest subiect de-a lungul timpului.

Orban acuză: „Proiectul de lege este o aberatie!”

Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege.

Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL, de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Camera Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR,” a declarat, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. În ceea ce mă priveşte cred că este picătura care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Alina Gorghiu s-a „autodescalificat”.

Fiind întrebat dacă se vor lua anumite măsuri de sancționare a senatorului Alina Gorghiu, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

Conform proiectului inițiat de Gorghiu, infractorii condamnați la închisoare de până la șapte ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu fiind supravegheați în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice. Proiectul de lege a fost votat marţi aproape în unanimitate de Senat, într-o şedinţă de plen online. Nu vor putea beneficia de această măsură criminalii, violatorii, traficanții de persoane și de droguri, precum nici cei condamnați pentru corupție.

De asemenea, actul normativ prevede și posibilitatea executării pedepsei cu închisoare în regim mixt: în timpul săptămânii acasă, iar în weekend în penitenciar. Inițiativa senatoarei PNL Alina Gorghiu a trecut cu 128 de voturi „pentru” şi două abţineri. Sursa: comisarul.ro

Vezi forma inițiativei legislative adoptate de Senat

Admin