vin. sept. 22nd, 2023

Ordonanţa Militară nr. 7: Comuna Ţăndărei intră în carantină totală!

Foto: tvrmoldova.md


O nouă Ordonanţă Militară a fost emisă în această după amiază, a şaptea de când a fost instaurată Starea de Urgenţă în România, iar măsura cea mai importantă este că s-a decis carantinarea totală a comunei Ţăndărei. Această comună este a doua zonă din România care intră în carantină totală, după Suceava! Măsura vine ca o gură de aer pentru autorităţile locale care nu reuşeau să ţină în frâu locuitorii întorşi din străinătate ce nu respectau regulile de carantinare.

Unii oameni nu înțeleg cât e de periculos ceea ce fac, atât pentru ei, cât și pentru alții. Legea e pentru toți și toți trebuie să o respectăm. În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. Din totalul de 8 pacienți decedați, 7 sunt tot din Țăndărei. Așadar, în Ordonanța Militară nr. 7 am stabilit că se instituie carantina pentru Țăndărei. Intrarea și ieșirea e permisă doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației. Se vor lua măsuri pentru protecție și asistență socială”, a anunțat Vela.

Gură de aer pentru autorităţile din Ţăndărei

Mai mulţi cetăţeni de etnie romă s-au întors din zonele roşii ale Europei şi refuzau să se supună regulilor de carantinare, ba chiar şi publicau imagini pe reţelele de socializare lăudându-se cu acest fapt. Autorităţile locale au cerut în mod repetat instaurarea carantinării totale a comunei pentru a primi ajutor de la armată şi MAI în a controla situaţia dramatică.

Alte măsuri din Ordonanţa Militară cu numărul 7 sunt anularea zborurilor către şi dinspre opt ţări care la momentul de faţă sunt puternic afectate de virus, precum America, Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, Irlanda. Această măsură nu se aplică operatorilor de transport marfă sau zboruri umanitare, ci doar zborurilor comerciale.

Vrând parcă să spele din imaginea foarte şifonată de dezvăluirile presei cum că se defrişează pădurile într-o veselie în timp ce oamenii stau carantinaţi în propriile case, Ministrul Vela a spus că, la solicitarea Ministrului Mediului, Costel Alexe, a introdus în această Ordonanţă Militară şi un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă.

Puteţi citi/descărca întregul document al Ordonanţei Militare aici.

Admin