Dum. mai 26th, 2024

Câţiva Români din diaspora întorşi în ţară au distrus camerele de hotel unde sunt ţinuţi în carantină!

Foto: sfatulparintilor.ro


Mai mulţi români care s-au întors din diaspora şi au fost băgaţi în carantină timp de 14 zile în hoteluri puse la dispoziţie de statul român au un comportament reprobabil şi revoltător! Pe lângă faptul că unii nu respectă regulile de carantină şi se adună în grupuri, o parte dintre cei carantinaţi au început să devină violenţi şi să distrugă camerele de hotel unde sunt cazaţi, spărgând ferestre şi uşi!

Într-un hotel de 4 stele din Bucureşti, mai mulţi români şi-au pierdut controlul şi au început să distrugă tot ce au prins în jurul lor. Ei au făcut prăpăd în hotel, distrugând şi birourile clădirii în care erau ţinuţi spre binele lor şi al celor apropiaţi lor. Nici Craiova nu a fost scutită de astfel de incidente. Un grup restrâns de recalcitranţi aflaţi în carantină s-au luat la ceartă cu angajaţii DSP fiind nervoşi că nu au fost „băgaţi în seamă” în timpul petrecut acolo şi au ameninţat că vor fugi din carantină dacă nu primesc explicaţii.

„Rupem tot, să vină jandarmii!”

La Maramureş carantinaţii au trecut de la ameninţări la fapte şi chiar au fugit din hotelul unde erau găzduiţi pe perioada carantinei şi au organizat o petrecere. „Până acum nu s-au gândit să ne întrebe cu cine am călătorit. Eu am venit singur şi m-aţi pus cu cineva care a călătorit cu alte persoane dintre care una pozitivă, plecăm de aici sau nu?

Ieşim, nu mai aşteptăm. Să ne dai drumu’. Rupem tot, să vină jandarmii, calc toate geamurile de aici. Ăştia vor să ne omoare aici. Nu mai stăm deloc,” a fost reacţia unuia dintre carantinaţii recalcitranţi.

Cei care au distrus camerele sau nu au respectat izolarea, vor fi sancţionaţi drastic, mai ales acum că aceste sancţiuni au fost crescute prin ordonanţă militară. Până în momentul de faţă s-au deschis în jur de 300 de dosare penale pe motiv de zădărnicire a combaterii bolilor.

Ministrul de Interne şi Preşedintele Iohannis fac apel cu fiecare ocazie la românii din diaspora să nu se mai întoarcă acasă pentru că îşi pun familiile şi prietenii în pericol şi vor fi băgaţi în izolare vreme de 14 zile de îndată ce ajung pe teritoriul ţării. Puteţi vedea imagini ale dezastrului pe stirileprotv.ro

Admin