joi. sept. 28th, 2023

Rareș Bogdan reacționează față de exodul muncitorilor români în Germania: „Suntem nebuni chiar toți în țara asta?!”


Rareș Bogdan s-a arătat revoltat de faptul că aproape 2000 de oameni au fost înghesuiți pe aeroportul din Cluj pentru a fi îmbarcați în avioane cu destinația Germania unde urmează să muncească în agricultură. Acesta a scos în evidență mai multe probleme cauzate de decizia autorităților de a permite celor 2000 de oameni să plece la muncă în Germania. Iată mesajul lui Rareș Bogdan.

„Izolare sau bataie de joc? Alooooooooooooo????? E Stare de Urgenta!!!!!!!!!!!!!!!! Nu se poate asa ceva! De ce mai tinem oamenii in izolare si cerem distantare sociala daca avem astfel de actiuni???? Suntem nebuni chiar toti in tara asta!!!!!???? Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni in Aeroportul Cluj!

Daca tot au venit acasa, sa ii pastram si sa dezvoltam Agricultura romaneasca. Aici, producatorii si cultivatorii duc lipsa de forta de munca si noi ne trimitem forta de munca pentru agricultura in Italia si Germania. Nu stiu cine a luat decizia, insa oricine af fi, nu cred ca este ok. Trebuie gasite alte solutii. Si Nuuuu in Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost in epicentrul infectrailor cu COVID19.

Mai bine chemati marii agricultori romani si producatori/cultivatori si analizam daca le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 eur care reprezinta chiriile si cheltuielile ca nu sunt oamenii acasa si ne dezvoltam in sfarsit Agricultura!!!!!!

Nu putem sa importam in continuare patrunjel, ceapa, cartofi, usturoi si drojdie! Parem imbecilii planetei. Si inca ceva, BLOCATI acum exportul de cereale si faina! In ultimele 3 saptamani au fost exportate cantitati uriase de faina si cereale prin Portul Constanta,” a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Câteva ore mai târziu el a revenit cu un mesaj mai calm.

„Reacția mea in cazul muncitorilor sezonieri este motivată deoarce este un risc inclusiv pentru măsurile luate de autorități, deoarece nu poți pretinde ca oamenii sa stea in case când tu permiți să se adune 2000 la un loc și în plină epidemie să le expui sănătatea. Știm bine ca în patologia acestei boli sunt persoane infectate care nu au simptome și pot să transmită virusul și cei cu imunitate mai slabă să ajungă în stare foarte gravă.

O altă problemă care apare este cine îi va aduce pe acești oameni acasă peste o lună? De abia ce au fost repatriați unii sezonieri, vor fi abandonați și apoi se va cere statului să-i repatrieze din nou pentru ca multe țări mențin stările de urgență în perioada următoare.

De ce nu oferim forței de muncă repatriate posibilitatea de a munci în țară?

În altă ordine de idei, până de curând se insista pe aducerea românilor în patrie pentru că nu avem forță de muncă, era de lucru și nu aveai cu cine. Acum mulți din Compatrioții noștri sunt aici și printre ei sunt oameni pricepuți și profesioniști. Să le oferim cele mai atractive soluții să nu mai ia calea pribegiei. Și noi avem nevoie de oameni care să muncească și ei au nevoie de o casă, de siguranța că pe lângă casa părinților lor au o șansă să își reconstruiască viața.

După ce trece criza oamenii sunt liberi să circule și dacă nu sunt mulțumiți în România să își afle alte oportunități. Suntem în UE și respectăm recomandările Comisiei pentru facilitarea mobilității muncitorilor sezonieri, doar că acestea au fost făcute când in România nu ne confruntam cu situația de AZI. Riscăm să punem în joc măsurile pe care le-am luat și sănătatea oamenilor pe vreme de pandemie,” a încheiat acesta.

Admin