vin. iun. 14th, 2024

Pentru unii MUMĂ, pentru alții CARANTINĂ! 2000 de români pleacă azi spre Germania să muncească în agricultură!


În timp ce aproximativ un milion de români au fost trimişi în şomaj tehnic din cauza interdicțiilor impuse de guvern în criza de coronavirus, Germania îşi vede în continuare de treabă şi încearcă să-şi ţină economia la un nivel înalt. După ce sute de mii de oameni au luat graniţele cu asalt pentru a se întoarce în România de frica virusului ucigaş, acum se fac din nou cozi pentru plecarea din ţară către Germania şi alte ţări mari din Europa pentru a munci în agricultură.

Aproape 2.000 de oameni din judeţe din Transilvania şi Moldova au venit, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Asta în condiţiile în care agricultura românească suferă foarte mult în materie de forţă de muncă.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe şi Dusseldorf.

De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a spus Ciceo.

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației. Alte curse charter spre Germania cu muncitori sunt programate să plece sâmbătă și duminică. Zborurile de joi sunt programate până la ora 21.

Admin