vin. sept. 22nd, 2023

Dincolo de statistici, care este situaţia reală din spitale?

Foto: KIM CHUL-SOO / EPA / Profimedia


În timp ce marii lideri din lume transmit mesaje puternice, cu impact, îşi îndeamnă populaţia să se pregătească psihic pentru ce-i mai rău, la noi lucrurile sunt pe calm. Totul este bine şi frumos, statistica arată bine, totul e perfect. Numai că statistica arată bine deoarece se omit anumite detalii în mod voit sau nu. De exemplu, aproape de fiecare dată când se fac declaraţii pe subiectul confirmaţilor cu coronavirus se omite menţionarea numărului de teste efectuate!

Logica este simplă, dacă nu testezi nu ai cum să depistezi persoanele purtătoare de COVID! Dacă nu testezi nu vei apărea în statistică având un număr mare de infectaţi şi dai senzaţia că totul e bine. Ei bine, este o falsă impresie! Nu este nimic bine în ce se întâmplă în România şi mai ales în spitalele din România. Lumea nu vorbeşte suficient pentru a prezenta dramele din spitalele din România. Ce aţi văzut la Suceava se întâmplă aproape la fel prin mai toate spitalele din ţară, doar că „mămăliga” n-a explodat încă atât de puternic.

Interesul politic mai presus de viaţa oamenilor?

Din păcate această pandemie vine într-un an electoral şi cei care sunt acum la putere nu vor să raporteze prea multe cazuri pentru a nu se scoate la suprafaţă delăsarea şi incompetenţa celor care conduc oraşe, judeţe, spitale… şi aşa mai departe. În timp ce marile ţări din lume fac SUTE DE MII de teste pe zi, la noi se fac în jur de 2-3000 pe zi în condiţiile în care au intrat în ultima lună peste UN MILION de oameni în ţară din zonele grav afectate de coronavirus, ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Italia, Spania…

În Râmnicu Vâlcea secţia de ORL a fost închisă pentru că asistenta şefă a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Spitalul Universitar Bucureşti este un adevărat focar de infecţie cu 35 de cadre medicale infectate şi 75 de pacienţi. La o maternitate din Timişoara au fost depistaţi 11 nou-născuţi ca purtând coronavirus! Ghiciţi cum s-a întâmplat. Nu, mamele nu sunt infectate. Doar bebeluşii. Gândiţi-vă câte cazuri pozitive am avea dacă am începe să testăm şi noi precum ţările mari din lume sau măcar pe jumătate. Dacă am face măcar 20 de mii de teste pe zi numărul infectaţilor ar sări în aer. Dar nu se doreşte pentru că este an electoral!

De exemplu!

Pentru unii este mai important jocul politic decât viaţa oamenilor. Autorităţile se joacă pur şi simplu cu viaţa oamenilor! Vin zi de zi să ne spună să ne spălăm pe mâini, să stăm în casă… iar ei se joacă alba-neagra cu viaţa noastră. Priviţi graficele, nu statistica în cifre, şi veţi vedea că situaţia din România nu este nici pe departe atât de roză precum vor unii să pară. Dar problema este că lumea se teme, doctorii şi asistenţii se tem să vorbească, iar cei care vorbesc sunt reduşi la tăcere. Să nu mai menţionez de cei care mor de coronavirus şi nu sunt declaraţi pentru că nu au fost testaţi.

Notă: Articol primit de la un utilizator prin formularul de contact.
Dacă ai şi tu ceva de spus nu ezita să ne contactezi şi vocea ta va fi auzită!

Admin