Dum. apr. 14th, 2024

Alegerile locale au fost amânate în mod oficial!


După ce s-a bătut monedă vreme de mai bine de jumătate de an să se facă alegeri parlamentare anticipate, iată-ne în situaţia de a nu mai avea nici măcar alegeri locale la termen! Din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul României, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente, a emis o Ordonanţă de Urgenţă pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali, astfel că alegerile locale au fost amânate.

Actualii primari vor avea mandatele prelungite

A fost aprobată OUG privind prelungirea mandatelor pentru autoritățile locale, luând în considerare situația extraordinară actuală, impusă de starea de urgență ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Guvernul a luat decizia de a prelungi mandatele autorităților administrației publice locale până cel târziu la data de 31 decembrie 2020”, a anunțat Ionel Dancă, şeful Cancelariei primului ministru, la finalul ședinței de Guvern.

De asemenea, Guvernul a decis, în colaborare cu AEP și Ministerul Afacerilor Interne, să reducă la jumătate numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale.

Admin