Dum. iul. 14th, 2024

Klaus Iohannis: „Starea de urgenţă va fi prelungită cu încă o lună de zile.”


Starea de urgenţă din România se va prelungi cu încă o lună, a anunţat astăzi Preşedintele Klaus Iohannis! El a a cerut Guvernului condus de Ludovic Orban să vină şi cu măsuri concrete care să fie incluse în noul decret. „La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună,” a spus preşedintele. Aşadar, restricţiile care au fost impuse românilor se vor prelungi cel puţin până la jumătatea lunii mai!

În comparaţie cu alte state, creşterea numărului de persoane nu a fost aşa mare cum am observat în alte ţări unde avem mulţi români: Italia, Spania.  Acest lucru vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez că nu e momentul să ne relaxăm în niciun caz şi nu trebuie să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor.

Evoluţia depinde de felul în care respectăm indicaţiile autorităţilor. Numai aşa e posibil să nu avem o creştere foarte mare. Dacă nu le respectăm, e posibil să ajungem în scenarii ca alte ţări. Nu suntem încă la vârful epidemiei, în niciun caz nu e momentul să ne relaxăm, dar să nu fim panicaţi şi să respectăm indicaţiile autorităţilor”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Admin