Dum. mai 26th, 2024

Moldova, stat-cheie pentru Occident, dar și pentru Rusia. Care sunt riscurile unei acțiuni de destabilizare a Chișinăului ANALIZĂ


Republica Moldova a ajuns în atenția marilor actori internaționali, fie că este vorba de sprijinul anunțat prin vocea președintelui SUA, fie prin informațiile legate de o posibilă destabilizare a Chișinăului prin intervenția rușilor.

Joe Biden și Maia Sandu FOTO Facebook

  Președintele Volodimir Zelenski a declarat că planul Rusiei care prevede înlocuirea conducerii pro-Occident din Republica Moldova, a fost confirmat de țările europene, susținând totodată că Moscova vrea să aibă sub control aeroportul din Chişinău pentru a putea transporta soldaţi şi echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria, unde Rusia are staționați aproape 2.000 de oameni.

Președintele Ucrainei a mai precizat că a primit informații de la serviciul său de spionaj că Rusia vrea să profite de faptul că Moldova nu este membră NATO și nici membră a Uniunii Europene, astfel că ar putea să schimbe conducerea țării….

Citeşte mai mult

Admin