lun. mai 27th, 2024

S-a depus PLÂNGERE PENALĂ la Parchetul General pentru raportare FALSĂ a deceselor de COVID-19!


Potrivit România TV, o plângere penală a fost trimisă miercuri procurorului general. În plângere sunt acuzații extrem de grave referitor la raportări false în cazul deceselor de COVID-19. De asemenea, este menţionat şi faptul că autorităţile ar fi dat bani rudelor morţilor să accepte cauza morții COVID-19, chiar dacă acestea au murit în urma unei boli în fază terminală.

Organized Crime Harm Reduction (OCHR), organism european de reducere a crimei, a depus miercuri la Parchetul General o plângere în care se cere verificarea modului în care autorităţile declară decesele de coronavirus.

Vrem ca aceste informaţii care au abundat în ultimele săptămâni în spaţiul virtual să fie verificate dacă sunt adevărate„, spun reprezentanţii asociaţiei, la România TV. „S-a vorbit chiar de bani acordaţi rudelor victimelor pentru a accepta ca cei decedaţi să fie trecuţi la COVID-19. Sumele vehiculate fiind în jurul a 2.000 de lei.”

Decese declarate cu COVID-19 cu întârziere de peste o lună!

De asemenea, alte suspiciuni sunt legate de raportarea extrem de târzie a unor morţi. Unii după mai bine de o lună de zile. De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Arad a deschis o anchetă cu privire la raportarea întârziată a unor decese cauzate de COVID-19. De anchetă sunt vizaţi medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Între raportările întârziate se numără cazul unei femei de 83 de ani, care era confirmată cu COVID-19 din 30 martie. Aceasta a murit pe 1 aprilie, dar decesul a fost făcut public doar pe 5 mai. De asemenea, un bărbat de 69 de ani a decedat pe 1 aprilie, dar abia pe 6 mai a fost anunţat public.

La începutul acestei săptămâni, însuşi secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a dat de înțeles că bilanțul oficial din România al deceselor COVID-19 nu reflectă cu acuratețe realitatea, întrucât multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus. Vezi AICI declaraţia lui Horaţiu Moldovan.

Admin