vin. iun. 14th, 2024

Condamnat la închisoare în România, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în Italia


Înainte de pronunţarea sentinţei în care fostul ofiţer SRI a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, Daniel Dragomir a fugit din ţară anul trecut pentru a nu fi încarcerat.

Acum, însă, Poliţia Română a fost informată cu privire la faptul că Dragomir a ales să se predea poliţiei din Bari, Italia, şi s-au început procedurile de extrădare în România.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Daniel Dragomir s-a predat însoţit de avocat

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Daniel Dragomir şi soţia, condamnaţi pentru corupţie

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare în iunie 2020. În acelaşi dosar, soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost condamnaţi pentru coruptie.

Admin