vin. iun. 14th, 2024

Dosar penal deschis după ce 86 de persoane s-au infectat cu coronavirus în spital


Zi de zi suntem bombardaţi cu acuze că numărul de infectări COVID-19 creşte din cauza cetăţenilor indisciplinaţi şi nespălaţi. Însă dacă aruncăm o privire mai atentă vedem că infectările „în grup” şi cu forme grave vin în majoritate din spitale sau centre de stat.

După ce după ce 86 de persoane din Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi au fost confirmaţi cu COVID-19, parchetul de pe lângă judecătoria Filiaşi a anunţat marţi că a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor!

Astfel, arată sursa citată, marţi, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei oraşului Filiaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Centrului de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi a avut loc o răspândire a virusului SARS-Cov-2, în prezent fiind confirmaţi 23 de salariaţi şi 63 de beneficiari ca purtători ai acestui virus.

De mult timp susţinem faptul că angajaţii din centrele cu persoane vulnerabile trebuiesc cercetaţi cel puţin disciplinar atunci când se descoperă focare în centrele sau în unităţile spitaliceşti la care lucrează. Nu este normal să se arunce toată vina în spatele oamenilor de rând şi să nu se ia măsuri împotriva acestor oameni care ar trebui să fie cei mai atenţi şi cei mai conştienţi de pericole.

Oamenii „normali” care se infectează în general nu au mai nimic. Sunt cam toţi bine-merci la ei acasă. Însă majoritatea pacienţilor cu forme severe ale bolii provin din astfel de centre pentru persoane vulnerabile şi din spitale! Acolo trebuie să fie cea mai mare atenţie concentrată!

Admin