Dum. apr. 14th, 2024

Poliţist mureşean cumpără din banii lui pâine bătrânilor nevoiaşi şi le scrie versuri.

Foto: reporterglobal.ro


În vremuri de criză, unii oameni scot ce e mai rău din sufletul lor, iar alţii scot ce este mai bun. Ieri relatam despre gestul reprobabil al unui poliţist care a fost acuzat că a solicitat favoruri sexuale în schimbul neacordării unei amenzi, de această dată trebuie să remarcăm omenia unui tânăr poliţist transilvănean. Pe numele său Adrian Vlad, poliţistul din comuna Iclănzel, judeţul Mureş, ajută din surse proprii bătrânii din sat care sunt cei mai vulnerabili în această perioadă.

Pe lângă faptul că tânărul poliţist le cumpără bătrânilor nevoiaşi pâine din banii lui şi le-o duce acasă, el a şi scris o poezie pe care le-o oferă oamenilor ce trebuie să stea izolaţi în casele lor pentru a-i înveseli.

Foto: ardealnews.ro

Iată versurile scrise de tânărul poliţist:

,,Să nu ai grija de mâine!
Personal am să împart pâine.
Am s-o fac pe banii mei,
Doar ca sfatul meu să-l iei!
Vreau ca tu să fii în casă,
Vreau să fii în siguranţă!
Cu familia ta la masă!
Că eu nu pot, dar îmi pasă!
Sunt om, dar sunt poliţist
Şi-am jurat să-mi dau şi viaţa!
Stau în frig şi strâng din dinţi
Văd în faţă siguranţa!
Şi te rog să mă înduri,
Dacă ai nevoie de ceva,
Spune-mi! Te voi ajuta!”

Gestul de omenie pe care l-a făcut poliţistul a fost remarcat şi de către superiorii lui de la Poliţia judeţului Mureş, care l-au lăudat în mod public. „Cu toţii avem astăzi grija acestui virus, dar unii au multe alte griji împovărătoare, precum grija pâinii pe care trebuie să o pui pe masă sau grija izolării în nevoi. La cei care nu îndrăznesc să ceară a ajuns colegul nostru care, din proprie inițiativă, a oferit pâine persoanelor vârstnice şi fără posibilitate de a se deplasa de pe raza comunei Iclănzel. Le-a oferit cu sufletul deschis, aducând un zâmbet pe chipul acestora, încurajându-i cu credinţă să nu îşi piardă încrederea într-un viitor mai bun”, au spus reprezentanţii IPJ Mureș.

Admin