vin. sept. 22nd, 2023

Orban sfidează CCR: Nu avem bani să dublăm alocaţiile copiilor!


Obligat de legea votată şi de parlamentarii PNL să dubleze alocaţiile copiilor, Orban spune că nu poate face asta pentru că n-are bani. Întâi a încercat să evite dublarea alocaţiilor prin atacarea legii la CCR, însă şi Curtea Constituţională a spus că este obligat să facă asta. Şi totuşi, Orban refuză să aplice această lege pe motiv că nu sunt bani.

„Vom găsi o solutie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul de Finanţe, analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie, dar vom adopta o soluţie care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu avem resursele financiare necesare dublării acum a alocaţiilor. Obiectivul nostru este ca în maximum două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat deja că îi va „mătura guvernarea” lui Orban dacă nu dublează alocaţiile. Se pare că premierul nu ia în seamă ameninţarea lui Ciolacu şi va aştepta moţiunea de cenzură promisă de liderul PSD.

Admin