lun. mart. 4th, 2024

Legea Carantinei şi izolării a fost votată fără prea mare opoziţie. Să înceapă circul!


Legea Carantinei şi Izolării a trecut şi de Senat cu o majoritate covârşitoare. Deşi în Parlament au fost aduse mai multe modificări şi completări, legea rămâne una haotică şi care nu rezolvă adevăratele probleme. Proiectul întocmit de Guvern a fost atât de odios încât Parlamentul a trebuit să-l modifice foarte mult, însă nici aceste modificări nu rezolvă situaţia de fond.

Soarta românilor este lăsată la voia celor din DSP şi a medicilor care pot dispune „arestarea” oamenilor doar pe bază de suspiciune. Faptul că se pune la dispoziţie o cale de atac asta nu rezolvă problema că un om sănătos poate fi arestat vreme de minimum 48 de ore şi că va mai petrece încă alte câteva zile în „detenţie” până ce judecătorul decide dacă îţi aprobă sau nu contestaţia. Timp în care pierde timp, bani, nervi, acumulează stres şi poate iese din spital cu vreun virus intraspitalicesc!

Politrucii de la DSP-uri devin zei

După ce a insistat să ofere putere nemărginită celor din DSP-uri, mai mare decât a procurorilor, Arafat vine senin la televizor şi spune că aceste DSP-uri trebuiesc reformate pentru că în structura lor sunt multe pile şi numiri politice (n-a formulat chiar aşa, dar asta voia să spună).

Acest lucru l-a evidenţiat şi Călin Popescu Tăriceanu, cel care a votat împotriva legii. „Internarea forțată chiar şi pentru 5 minute este lipsire de libertate. Este arest! Care poate fi dispus doar de un judecător și nu de un politruc cu carnet PNL ajuns șef la DSP după ce a fost chelner o viață întreagă și a lipit afișe pentru partid. Vă lăsați viața pe mâna unui asemenea om?” a spus Tăriceanu.

Singura şansă ca această lege să mai fie cumva îndulcită sau împiedicată să producă efecte este atacarea la CCR. Însă acest lucru trebuie făcut de Avocatul Poporului. Laşitatea parlamentarilor se va resfrânge din nou asupra Avocatului Poporului şi a CCR-ului, instituţii care au fost deja supuse unor presiuni imense din partea propagandei sistemului.

Admin