vin. sept. 22nd, 2023

Obligat de CCR să dubleze alocaţiile, Cîţu dă vina, evident, pe PSD.


Florin Cîţu, ministrul de finanţe, nu este deloc încântat de decizia CCR care-l obligă să dubleze alocaţiile copiilor. Acesta atrage atenţia că dublarea alocaţiilor nu se poate face fără să existe o sursă de finanţare, sursă ce trebuie să apară în legea votată în Parlament.

De asemenea, Cîţu reacţionează şi la afirmaţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a spus că dacă guvernul PNL nu dublează alocaţiile atunci le va „mătura guvernarea”! Cîţu l-a acuzat pe Ciolacu de şantaj.

„Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul României! Din funcția de Președinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituția României.

Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieți în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor iar în același timp santajeaza în cel mai mizerabil mod guvernul României.

Tupeul socialiștilor este fară margini. Amenință public – ori dublați alocațiile ori vă „mătur”.

SANATAJ pe față.

Credeți că Președintele CCR va ieși public să-i spună că împinge guvernul la nerespectarea Constituției? Niciodată. „misery loves company” Constituția României este foarte CLARĂ când vine vorba de bugetul public.

Art. 138 – Bugetul public naţional

(5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.

Legea trecuta prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, NU ARE STABILITĂ sursa de finanțare. Punct. Nu mai exista discuții aici.

Socialiștii trebuie să-și asume public că au votat o lege NECONSTITUTIONALA și să le ceara scuze românilor pentru că i-au mințit. Rămâne o singura întrebare: care este pedeapsa pentru cel care ȘANTAJEAZĂ public guvernul României?

#RomaniiTrebuieSaStie”, scrie Cîţu pe Facebook.

Admin