vin. iul. 12th, 2024

Marcel Ciolacu, reacție dură la adresa lui Iohannis după acuzele de „înțelegeri cu ungurii” pentru Ținutul Secuiesc.


Marcel Ciolacu a răspuns acuzelor venite de la Palatul Cotroceni din partea Președintelui Klaus Iohannis cum că PSD a „făcut înțelegeri cu ungurii” pentru a da Ardealul Ungariei. Aceste acuze vin în urma adoptării tacite în Camera Deputaților a unui proiect inițiat de doi deputați UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc.

„Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins definitiv în Senat! ACUM!

El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților. Să fie clar!
Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită. După 4 luni! 4 luni! Pentru 4 cuvinte! Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaților! S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul LUI și-a făcut treaba?! Nu, n-a avut timp…După o lună de la adoptarea tacită, președintele a venit cu acest atac grosolan!

Dincolo de asta, sincer vă spun, astăzi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și că este președintele României! Și nu cred că sunt singurul care a avut această senzație! Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, domnule Iohannis!

A fi un bun român, a fi patriot, înseamnă să nu-ți trimiți români să moară, la cules de sparanghel, în Germania. Fără protecție, fără asistență medicală, fără contracte legale. A fi un bun român, a fi patriot, înseamnă să îl aperi pe ambasadorul României la Budapesta, atunci când este atacat pentru că apără interesele țării tale.

Dragi români,

Nu a vândut nimeni Ardealul! Și nu o să-l vândă niciodată! Ardealul a fost, este și va fi parte a României! Solicit serviciilor de informații să iasă public și să spună dacă i-au trimis președintelui Iohannis vreo informație referitoare la acuzațiile aduse la adresa mea și a PSD! Pentru că nu poți duce lupta electorală la un asemenea nivel! Vorbim de responsabilitatea celei mai înalte funcții în stat, totuși!

Domnule Iohannis,

Românii, indiferent de etnie, au – TOȚI – nevoie de sprijin pentru a depăși această criză povocată de coronavirus. Nu de un Președinte care să îi dezbine și să creeze tensiuni interetnice.

Eu voi rămâne un partener pentru toate minoritățile din această țară.
Atacurile politice nu rezolvă problemele oamenilor, români, etnici maghiari sau germani, care și-au pierdut locul de muncă. Nu rezolvă problemele firmelor mici, care nu își mai pot desfășura activitatea. Nu poți cere solidaritate tuturor, dar tu să continui doar cu politica. Cu ce să fie solidari oamenii? Cu atacurile tale politice???

În final, vreau ca Președintele Iohannis să le răspundă românilor la 4 întrebări. Simple, care nu au legătură cu politica.

1. De ce nu testăm populația?
2. De ce Guvernul nu are un program concret și coerent de relansare economică?
3. De ce avem un milion de șomeri pe care îi lăsați să se descurce singuri?
4. De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziții netransparente cu firmele de casă ale PNL?

Nu distrugeți România, domnule Iohannis! Pentru ambiții prostești! Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei!” a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Admin