lun. mai 27th, 2024

Nu-l mai lăsaţi pe Iohannis să vorbească, altfel vom avea relaţii diplomatice doar cu vorbitorii de germană!


La început, Klaus Iohannis a fost pe relaxare. S-a bucurat de vacanţe, de privilegiile şi luxul oferit de funcţia prezidenţială, fără a face mare lucru pentru popor. I-a lăsat pe cei din jurul lui să-şi facă meandrele, iar el s-a rezumat doar la ieşiri sporadice în care mai zicea câte ceva împotriva PSD. Odată cu apropierea alegerilor pentru al doilea mandat, Iohannis a devenit tot mai agresiv şi mai vocal în public. Lucru de înţeles oarecum pentru că trebuia să-şi capaciteze cumva electoratul. După ce a fugit luni de zile de Dăncilă pentru a nu intra într-o dezbatere televizată, propaganda din spatele său a fost atât de bună încât i-a adus noul mandat cu peste 66%, vorbind ea în locul lui.

Crezând fals că este foarte iubit de popor, Iohannis a început să se îmbete de putere şi să dorească tot mai multă. Aşa se face că şi după câştigarea noului mandat de preşedinte a continuat să fie agresiv şi să atace PSD, şi pe drept şi pe nedrept, pentru a-şi însuşi un guvern al său prin alegeri anticipate. Lucru neconstituţional de altfel, pentru că preşedintele nu poate avea guvernul lui, dar nu ne mai împiedicăm de detalii. Aşadar, fiind tot mai agresiv şi ieşind tot mai mult în public cu declaraţii citite de pe prompter sau nu, Iohannis comite gafe după gafe şi face praf relaţii diplomatice la nivel înalt.

De la „înţelegeri secrete cu evreii” la „înţelegeri secrete cu ungurii.”

În disperarea sa de a lovi cât mai mult în PSD, Iohannis a jignit Israelul acuzându-i că fac înţelegeri ascunse cu Dragnea pentru a muta ambsada României de la Tel Aviv la Ierusalim. „Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo, cu evrei.” Acum, în decurs de doar câteva zile, Iohannis a reuşit să inflameze spiritele atât cu Ungaria lui Viktor Orban, pe care l-a acuzat, de asemenea, că face înţelegeri ascunse cu Ciolacu, actualul preşedinte PSD, pentru a da Ardealul Ungariei, cât şi cu Franţa, de care a spus indirect că a expus în mod voit elevii riscului de infectare cu coronavirus deschizând şcoli experimental.

Acest lucru a fost negat categoric în presa franceză care l-a ironizat pe Iohannis şi l-a acuzat de fake-news. Contactat de presa franceză, Ministerul Educaţiei Naţionale a negat categoric în mod oficial acest fake-news lansat de Iohannis: „Nici o şcoală nu a fost redeschisă în mod experimental.” Iar studiul pe care a încercat apoi să-l invoce Iohannis pentru a drege busuiocul a fost de asemenea dezminţit de francezi.

Un studiu serologic a fost realizat de Institutul Pasteur la liceul Jean-Monnet din Crépy-en-Valois, în departamentul Oise. Dar, contrar celor înţelese de preşedintele României în declaraţia sa din 27 aprilie, această campanie de testare a avut loc la o lună după închiderea şcolii, care s-a închis la începutul lunii martie şi nu a mai fost redeschisă niciodată, fie pe bază experimentală, fie în alt mod. Unitatea Oise a fost aleasă pentru cercetare, deoarece a fost localizată într-una dintre zonele cele mai afectate la începutul epidemiei,” se arată în presa franceză.

Viktor Orban îşi pune subalternul să-i dea replică lui Iohannis

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a bătut joc de Iohannis nedorind nici măcar să-i dea un răspuns personal acestuia la acuzele stupide cum că ar fi făcut înţelegeri ascunse cu Ciolacu pentru a da Ardealul Ungariei. Viktor Orban şi-a pus subalternul să-i răspundă preşedintelui româniei: „Noi suntem interesați să menținem relații bune cu România întrucât suntem parteneri economici importanți. Domnului Iohannis trebuie să-i fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal și Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României este simplu: Mai mult respect pentru maghiari.”, a precizat Peter Szijjarto, Ministrul de Externe maghiar.

Cu Germania există înţelegeri secrete? Dar cu Austria?

Acum, dacă tot suntem la capitolul „înţelegeri secrete” am dori şi noi să întrebăm ce „înţelegeri secrete” a făcut domnul Iohannis sau domnul Orban cu Germania pentru a trimite în plină pandemie şi în plină stare de urgenţă zeci de mii de muncitori români la diverse munci agricole? Dar cu Austria? Ce „înţelegeri secrete” are domnul Iohannis cu Austria care transportă „noaptea ca hoţii” muncitori din România în Austria în plină pandemie şi stare de urgenţă? Asta ca să nu mai întrebăm şi de transporturile de lemne… ne rezumăm doar la transportul de oameni.

Dragi strategi ai lui Iohannis, vă rugăm să nu-l mai lăsaţi pe acesta să vorbească public. Mai bine lăsaţi-l să tacă inteligent.

Admin