lun. iun. 24th, 2024

Guvernul a introdus „TAXA” pe coronavirus!


Amenzile uriaşe date de poliţie populaţiei în timpul stării de urgenţă a atras atenţia lumii întregi. Amenzile date de cele mai multe ori abuziv şi fără avertisment se apropie de halucinanta cifră de 120.000.000 euro! Chiar şi Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost nevoit să remarce această evidenţă amară, dar a dat vina pe poliţia locală că face abuzuri. Pe lângă unele beneficii, starea de urgenţă crează monştri.

Un caz recent de abuz combinat cu prostie şi răzbunare a poliţiei pe cetăţeni s-a produs la Satu Mare. Acolo, o femeie a fost amendată pentru că a ieşit pe drum fără declaraţie pe proprie răspundere că să-şi prindă porcul scăpat din coteţ! Da, iar acesta este doar unul dintre zecile de mii de abuzuri. Cu toate că nu suntem chiar un popor disciplinat, numărul uriaş de amenzi şi valoarea aberantă a acestora este complet nejustificată.

Ciolacu şi PSD sunt complici la abuzurile făcute de Guvern

Titlul acestui articol vine de la postarea de pe Facebook a lui Marcel Ciolacu, preşedinte PSD. Acesta a acuzat Guvernul pentru amenzile aberante date populaţiei. Deşi are dreptate cu ceea ce spune, Marcel Ciolacu şi PSD sunt complici la această mizerie şi jecmăneală la adresa românilor. De ce? Pentru că au votat fără nicio greaţă toate prostiile venite de la Iohannis şi PNL.

Guvernul a dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste și nu știe nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. AMENZI în valoare de 570 de MILIOANE de lei! Amenzi date la grămadă, după bunul plac! Una e să-i sancționezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauți nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit!

Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni!

Când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa, de 6 ori salariul mediu net, iar totalul sancțiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, depășind impozitul pe profit colectat în același interval, nu mai e vorba doar de contravenții, ci de o TAXĂ MASCATĂ prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!

Admin