vin. sept. 22nd, 2023

Guvernul Orban va fi acţionat în judecată şi acuzat de subminarea economiei naţionale.


Încăpăţânarea Guvernului de a amâna măsurile de relaxare şi redeschiderea unor sectoare economice profund afectate de pandemie face ca oamenii de afaceri să-şi piardă răbdarea şi să ameninţe guvernul cu acţionarea în judecată pe motiv de subminare a economiei naţionale.

Mai exact, Mohammad Murad, reprezentantul industriei turismului, s-a declarat profund nemulţumit de întârzierea relaxărilor din partea Guvernului şi a faptului că, deşi au permis redeschiderea teraselor şi a hotelurilor, guvernul se încăpăţânează să nu lase restaurantele să-şi desfăşoare activitatea.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), condusă de Mohammad Murad, a anunţat că dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, va acţiona în judecată guvernul lui Ludovic Orban pentru subminarea economiei naţionale.

Iată anunţul făcut de FPTR:

„Patronatele din turism intenţionează să acţioneze Guvernul în instanţă pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, dată începând cu care peste 500.000 de români şi-au achiziţionat deja servicii de cazare în ţară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiţii.

Chiar şi o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv faţă de alte ţări din zonă, care au ridicat deja aceste restricţii şi, în acelaşi timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din ţară.

În cazul în care nu se va lua decizia deschiderii restaurantelor pe data de 15 iunie, patronatele din turism vor iniţia un proces împotriva Guvernului României pentru subminarea economiei naţionale”, a spus Mohammad Murad.

Preşedintele FPTR atac dur la Ludovic Orban: „Nu ştie să facă nimic! În viaţa lui nu a dat un salariu!”

„Vă spun informaţii din interiorul Guvernului: premierul şi ministrul Marcel Velea au fost de acord să deschidem. Dar Nelu Tătaru (ministrul Sănătăţii) şi Raed Arafat nu. Şi nimeni nu se pune acum cu medicii. Le place să fie la comandă, dar nu vor câştiga nimic dacă amână deschiderea cu 2 săptămâni, decât dacă se inventează un vaccin între timp.

Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, mai spune Mohammad Murad.

Acesta i-a luat în vizor şi pe Nelu Tătaru şi Raed Arafat:

„Să-mi spună Arafat sau Tătaru ce se va schimba între 15 iunie şi 1 iulie? Vine căldura, se inventează un vaccin, pleacă virusul? Sunt măsuri luate din orgoliu şi din frica de a-şi asuma o decizie. Domnule Arafat, aşteptaţi să dăm faliment?”, se întreabă Murad.

El a declarat în faţa jurnaliştilor că Guvernul aşteaptă ca oamenii de afaceri să deschidă tacit restaurantele, fără un acord oficial, iar statul se va preface că nu vede acest lucru, iar în caz de ceva rău „vor da vina pe noi că nu am respectat nişte reguli”.

Admin