Dum. iul. 14th, 2024

Orban „mituieşte” populaţia cu redeschiderea bisericilor pentru a accepta prelungirea stării de alertă


Guvernul Orban a adoptat în această după amiază hotărârea prin care se solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Această hotărâre de Guvern trebuie, însă, să fie votată şi adoptată de parlament pentru a intra în vigoare. Printre măsurile care se regăsesc în această hotărâre de Guvern se află şi permiterea efectuării slujbelor religioase în interiorul bisericilor.

Redeschiderea bisericilor a fost unul dintre subiectele intens dezbătute şi Guvernul a fost criticat vehement pentru că nu permitea slujbele în biserici, dar permitea redeschiderea „păcănelelor” şi alte jocuri de noroc. În cele din urmă, Guvernul a cedat şi a introdus pe lista de relaxări şi slujbele în interiorul bisericii, dar cu respectarea anumitor norme de siguranţă şi distanţare fizică.

Jocurile de noroc nu înseamnă doar „păcănele”

Am avut şedinţă în cadrul Comitetului Pentru Situaţii de Urgenţă. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre: Se propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie. Am luat decizia de a face un nou pas de relaxare. Se ştie că se va permite desfăşurarea activităţilor în centrele comerciale de tip mall, cu excepţia cinematografelor, restaurantelor şi sălilor de jocuri. Se va relua activitatea sălilor de fitness şi aerobic. Se reia activitatea în afterschool-uri, grădiniţe pe perioada verii. Odată cu încetarea şcolii încetează şi măsura de sprijin prin care am asigurat un venit unui părinte ca acesta să poată să stea acasă cu elevul. Părinţii trebuie să îşi reia activitatea,” a declarat Orban.

Se reiau şi activităţile jocurilor de noroc. Aici a fost o adevarată campanie împotriva noastră, că dăm drumul la păcănele, aşa au zis ei. Jocurile de noroc nu sunt doar jocurile de pe slot machine, înseamnă şi casele de pariuri, înseamnă loteria, înseamnă o serie de alte jocuri de noroc care se desfăşoară în baza legii. Ce nu înteleg cei care ne critică doar să se afle în treabă este că deciziile pe care le-am luat au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic”, a mai adăugat premierul.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat rapid: Nu votăm nicio prostie a PNL!

Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă! După atâtea luni, românii vor avea din nou dreptul să-și exprime liber credința, să meargă să aprindă o lumânare și să asculte slujba!

În final, totuși, au înțeles că pentru PSD nu există jumătăți de măsură! Am spus că nu vom accepta rămanerea închisă a bisericilor, dar nici a spitalelor! Românii au dreptul și să se roage, dar și să se trateze în spitale. Cum să accepți păstrarea acestora închise în timp ce păcănelele se redeschid pentru profiturile prietenilor domnului Orban?!

Ar trebui ca Guvernul PNL să mai facă un pas. Dacă s-ar gândi și la români, nu doar la afacerile lor, ar trebui să dea drumul și la economie! PSD va continua pe aceeași linie. NU VOTĂM NICIO PROSTIE a PNL, ci doar acele măsuri necesare, într-adevăr, pentru #sănătatea populației!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Admin