joi. iul. 18th, 2024

Donald Trump şochează din nou: „Va fi multă moarte în zilele următoare!”


Preşedintele american Donald Trump şochează din nou cu ieşirile sale publice referitoare la situaţia pandemiei de coronavirus din America. După ce săptămâna trecută i-a avertizat pe americani să se pregătească psihic pentru „două săptămâni foarte dure”, Trump a revenit cu o declaraţie şi mai şocantă: „ne aşteaptă o perioadă cu foarte multă moarte”, a spus acesta în direct la TV, la ore de maximă audienţă!

Amploarea pe care a luat-o această pandemie în America este una extraordinar de mare, depăşind în clasamentul cazurilor confirmate Italia şi Spania împreună. În America se testează cu sutele de mii pe zi, acesta fiind şi motivul principal pentru care se confirmă atât de multe cazuri, însă rata mortalităţii se menţine momentan la un nivel mai scăzut, cu toate că se apropie vertiginos de 10.000, un număr pe care probabil îl va depăşi în câteva zile dacă trendul se menţine (şi nu sunt semne că nu s-ar menţine).

„Americanii se comportă precum în Vestul Sălbatic!”

Din cauza acestei situaţii dramatice, Trump a lăsat deoparte orice alianţe sau animozitaţi şi primeşte fără nicio jenă ajutoare sanitare din China şi Rusia, iar atunci când este nevoie preşedintele american nu ţine cont de nimic şi deturnează transporturi de materiale sanitare destinate altor ţări pentru a-şi proteja cetăţenii săi!

Recent, Germania a acuzat America de faptul că se comportă ca în Vestul Sălbatic după ce americanii au deturnat un transport de măşti destinat nemţilor, aceştia din urmă uitând că au procedat fix la fel în cazul nostru, când au blocat un transport pe aeroportul din Frankfurt. Când au făcut-o ei a fost bine, când le-o fac americanii lor e nenorocire, tragedie.

Revenind la declaraţiile din această dimineaţă ale lui Trump, acesta a continuat să le vorbească americanilor direct şi fără menajamente. „Aceasta va fi probabil cea mai dură săptămână – perioada dintre această săptămână şi cea următoare. Va fi foarte multă moarte, din nefericire. Dar fără respectarea măsurilor pe care le-am luat ar fi fost şi mai multă. Însă va fi moarte în săptămânile care urmează,” a spus Donald Trump într-o conferinţă de presă în care a prezentat publicului situaţia la zi în lupta cu coronavirus.

Evoluţie teribilă a cazurilor confirmate COVID-19

Evoluţia cazurilor confirmate în America este teribilă. În data de 27 martie numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 era de 100.000. În data de 1 aprilie numărul se dublase, iar trei zile mai târziu cifra ajunsese deja la 300.000 de cazuri confirmate! Pentru a răspunde situaţiei, Trump a detaşat 1000 de medici militari către New York, cel mai mare focar de infecţie din America. De asemenea, Trump şi-a menţinut speranţa că medicamentul folosit pentru malarie, Hidroxiclorochina, ar putea să fie soluţia pentru COVID-19, aşa că va face un stoc de 29 de milioane de doze! „Nu aveţi nimic de pierdut. Luaţi-o!” a spus Trump.

Donald Trump: „Vom muta cerul şi pământul pentru a ne proteja cetăţenii!”

Motivul pentru care Trump i-a avertizat pe americani că zilele grele vor continua este acela că încă nu s-a atins punctul maxim în anumite zone fierbinţi. Dr. Deborah Birx, membră a echipei de luptă împotriva coronavirusului, a spus că New York, Detroit şi Louisiana, cele mai mari trei focare din America, vor atinge apogeul în următoarele şase-şapte zile.

În ciuda greutăţilor, Trump şi-a continuat discursul motivator: „Vom muta cerul şi pământul pentru a ne proteja măreţii cetăţeni americani! Vom continua să folosim fiecare putere, fiecare autoritate, fiecare resursă de care dispunem pentru a ne păstra poporul sănătos, în siguranţă şi să trecem cu bine peste acest hop. Vrem să terminăm cu acest război. Vrem să ne întoarcem la muncă!

Sursa: cnn.com şi foxnews.com

Admin