Dum. apr. 14th, 2024

Au început să apară procesele de malpraxis sau gestionare defectuoasă a cazurilor de COVID-19.


Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea a postat pe profilul său de Facebook faptul că în portofoliul firmei sale de avocatură au început să apară cazurile de malpraxis sau solicitări de daune din partea Statului Român pentru modul defectuos în care a gestionat criza pandemică.

Acesta a oferit şi câteva exemple de cazuri pe care firma Piperea şi Asociaţii le are în derulare. Cazul numărul 1: Persoană în vârstă, decedată în spital, testată negativ de coronavirus, dar trecută totuşi în certificatul de deces ca având coronavirus!

Un alt caz este al unei femei, cadru medical, testată pozitiv cu coronavirus. Sursa infecţiei este incertă, dar a fost bifată ca infectare în spital. Familia acesteia, care locuieşte împreună cu ea, a fost izolată la domiciliu vreme de două săptămâni.

Cei trei membri ai familiei femeii respective au cerut în mod repetat să li se facă teste, dar sunt refuzaţi. Mai mult, li se spune că după 14 zile sunt liberi să iasă din izolare. Asta deşi, nefiind testaţi niciodată, exista riscul de a fi purtători asimptomatici şi ar fi putut infecta alte persoane.

La postarea avocatului au comentat mai multe persoane care au dat şi alte exemple de proastă gestionare în spitale a cazurilor de coronavirus.

Admin