lun. mai 27th, 2024

Violenţe extreme în America! Secţie de poliţie incendiată de protestatari!


Violenţele ating cote extreme în Minneapolis, Minnesota, USA, după ce un bărbat de culoare a murit în urma agresiunii nejustificate din partea poliţiştilor care l-au arestat. Joi seara, în cea de-a treia zi de proteste, o secţie de poliţie din Minneapolis rămasă goală după ce poliţiştii de acolo au fost evacuaţi, a fost incendiată de protestatari, lucru care a atras îngrijorarea chiar şi a lui Trump.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump i-a numit golani pe cei care au incendiat secţia de poliţie şi care provoacă violenţe sau jafuri, spunând că prin comportamentul lor dezonorează memoria lui George Floyd.

Mai mult, Trump i-a ameninţat că dacă vor continua să provoace astfel de violenţe şi să jefuiască magazine sau alte lucruri atunci armata va avea liber să deschidă focul asupra lor! Trump a mai spus că dacă primarul nu îşi face treaba să readucă ordinea în oraş atunci va trimite Garda Naţională pentru a repune lucrurile în ordine!

George Floyd a fost arestat sub acuzaţia că ar fi folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin şi unul dintre poliţişti a stat cu genunchiul pe gâtul său deşi era imobilizat şi nu prezenta niciun pericol, Flyod neopunându-se arestării. Floyd l-a implorat pe poliţist să se dea de pe gâtul său pentru că nu poate respira, dar acesta nu a ţinut cont, iar Floyd a murit luni la spital.

Acest lucru a atras furia întregii americi, mai ales din partea persoanelor de culoare. Astfel, proteste de amploare au început în statul Minneapolis, iar toată opinia publică este revoltată şi cere justiţie pentru Floyd. În New York, lumea a lăsat deoparte regulile impuse de pandemia de coronavirus şi au ieşit în număr mare pentru a protesta, având loc mai multe ciocniri cu forţele de ordine. Proteste de amploare se desfăşoară în întreaga Americă. Sursa: SkyNews

Admin