joi. sept. 28th, 2023

Victor Costache şi-a dat demisia din fruntea Ministerului Sănătăţii în plină criză de coronavirus.


În plină luptă cu coronavirusul şi ţinând cont de situaţia dramatică în care se află medicii de la Suceava, ministrul sănătăţii Victor Costache a hotărât să se retragă din funcţie. Acuzat de mai multe ori de opinia publică şi de adversarii politici de modul în care a gestionat ministerul de la instalarea sa în funcţie şi, mai ales, de modul în care s-a ocupat de criza medicală prin care trece România, Costache nu a mai rezistat şi a renunţat la a mai conduce ministerul.

Costache este autorul unor gafe (sau nu?!) foarte mari în puţinul timp pe care l-a petrecut în fruntea ministerului sănătăţii. Acesta, printre altele, a numit în funcţia de director de spital un procuror controversat condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru corupţie pe care l-a demis după două zile, a fost acuzat de faptul că a favorizat spitalul privat la care a prestat servicii medicale să acceseze fonduri de la stat în mod nejustificat şi a mai fost autorul unor declaraţii controversate care s-au întors împotriva lui. Decizia lui Costache a fost taxată de opinia publică şi de politicieni care l-au acuzat de laşitate pentru că lasă ministerul sănătăţii în probabil cea mai critică perioadă de după revoluţie.

Din câte se pare, Costache a hotărât să demisioneze de bună voie pentru a nu fi în postura de a fi dat afară de premier. Anumite voci susţin că Ludovic Orban era pregătit să îl dea afară pe Costache din cauza multiplelor bâlbe pe care le-a comis acesta. Sistemul medical se află într-o cumpănă vizibilă, spitalul Gerota fiind gestionat dezastruos, iar la cel din Suceva se desfăşoară o adevărată dramă sub ochii tuturor.

Florian Bodog, un fost ministru al Sănătății a declarat pentru antena3: „Cred că dacă nu demisiona era demis de premier din cauza bâlbelor. Ne uităm la spitalul Gerota, spitalul Suceava, urmează Spitalul de Arși, au fost luate decizii proaste. Se pune în pericol personalul medical, care este cel mai important în această perioadă. Probabil că presiunea a fost prea mare, și-a dat seama că nu poate gestiona lucrurile și acesta este motivul pentru care a renunțat.

În locul lui Costache a fost numit în funcţia de ministru al sănătăţii Nelu Tătaru.

Admin