Producătorul auto Ford a anunţat că se va reprofila în această perioadă de criză şi se va alătura 3M şi GE Healthcare pentru a produce echipamente medicale de protecţie pentru doctorii şi asistentele din Statele Unite care se luptă cu virusul ce a afectat o mare parte din populaţia planetei. Cadrele medicale din America şi-au exprimat îngrijorarea referitor la dificultăţile pe care le întâmpină în a obţine resursele critice necesare luptei cu coronavirusul, precum măştile, mănuşile şi ventilatoarele. Ei se plâng că nu au suficiente astfel de resurse pentru a combate afluxul de pacienţi bolnavi de acest virus foarte contagios.
Ford a anunţat că va lucra împreună cu 3M pentru a produce un nou tip de aparat respirator pentru lucrătorii din sistemul medical, dar va colabora în acelaşi timp cu 3M pentru a creşte producţia de dispozitive respiratorii curente. De asemenea, Ford colaborează şi cu alte companii producătoare de baterii pentru a produce o baterie suficient de puternică încât să asigure o autonomie a ventilatoarelor de opt ore.
Ford a declarat că explorează posibilitatea ca producerea acestor dispozitive să se facă într-una dintre fabricile sale din Michigan. 3M va produce aparatele la rândul lor în propria fabrică. Mai mult decât atât, producătorul auto a anunţat şi că lucrează împreună cu GE Healthcare pentru a creşte producţia de ventilatoare, pompe de aer sofisticate de care au nevoie pacienţii bolnavi de coronavirus şi se află în stare critică. Nu este clar modul în care va putea Ford să ajute GE în producerea mai multor astfel de ventilatoare.
„Colaborăm cu 3M şi GE, am oferit echipelor noastre de ingineri mână liberă pentru a-şi etala creativitatea şi a găsi moduri de a ajuta la creşterea rapidă a producţiei de echipamente vitale,” a declarat CEO-ul Ford Jim Hackett. Acesta a adăugat că se află în legătură directă cu autorităţile pentru a identifica zonele cu cea mai mare nevoie de astfel de echipamente. În plus, Ford lucrează împreună cu Uniunea Producătorilor Auto pentru a asambla „scuturi” din plastic transparente pentru ca doctorii să se poată proteja de posibile infecţii cu fluide corporale. Măştile concepute de Ford sunt testate în anumite spitale din Detroit. Aceste măşti pot fi folosite atât de personal medical cât şi de alţi muncitori expuşi riscurilor, precum casierii de la magazine care au de-a face cu un număr foarte mare de oameni.
În trecut, Ford a mai fost implicat în proiecte naţionale precum construirea de avioane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau „plămâni de fier” pentru pacienţii afectaţi de poliomielită („plămânii de fier” reprezintă un echipament medical care genera presiune negativă și înconjura corpul pacientului, cu excepția capului. Prin alternarea presiunii negative cu cea ambientală, mașinăria realiza de fapt expansiunea ritmică a cavității toracice iar, în acest fel, pacientul putea să respire mai ușor). „Aceste activităţi din trecut au reprezentat o motivaţie suplimentară pentru aceste noi activităţi din zilele noastre”, a adăugat Hackett, conform cnn.com.
America este în prezent una dintre cele mai afectate ţări de COVID-19, fiind pe locul trei în clasament, după China şi Italia, având aproape 70.000 de cazuri confirmate la ora redactării acestui articol, iar sistemul medical american dă semne de suprasolicitare. Numărul morţilor a depăşit şi el cifra de 1000, iar în ritmul actual America va ajunge curând pe locul 1 în clasamentul cazurilor confirmate de infecţie cu COVID-19.
Mai multe ştiri
CCR a decis: contestațiile împotriva lui Ciolacu, Geoană și Orban au fost respinse
Secretul energiei lui Marcel Ciolacu: vitamina D şi Magneziu. „Am nou acuma, alea cu ginseng”
Candidaturile lui Geoana, Ciucă și Sosoaca au fost contestate. CCR va lua o decizie sâmbătă