Dum. apr. 14th, 2024

Uzina Dacia de la Mioveni îşi întrerupe temporar activitatea din cauza pandemiei de Coronavirus


Problemele continuă să se ţină lanţ ca urmare a măsurilor luate de autorităţile naţionale şi internaţionale pentru combatere a pandemiei de Coronavirus. Cea mai recent afectată companie de ultimele măsuri restrictive anunţate este Dacia, care a anunţat că îşi suspendă activitatea la uzina din Mioveni. Activitatea la uzină urmează a fi suspendată începând cu data de 19 martie, 2020. O dată exactă de reîncepere a activităţii nu se ştie momentan, prima care se vehiculează fiind 5 aprilie.

Această măsură vine după ce în urmă cu câteva zile Ion Iordache declara că nu sunt probleme şi activitatea nu se va întrerupe. Din păcate pentru angajaţi şi pentru companie, lucrurile au luat o turnură neplăcută în ultimele 72 de ore şi a fost nevoie de a se recurge la această măsură ce va avea un impact major asupra economiei ţării noastre. Comunicatul de presă transmis de Groupe Renault România nu oferă foarte multe detalii referitor la ce se va întâmpla pe viitor, însă din sursele citate de ziarulargesul.ro se pare că angajaţii uzinei vor fi trimişi în şomaj tehnic şi vor primi 85% din salariu, incluzând tichetele de masă.

Iată comunicatul de presă al Groupe Renault România: „Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale. Angajații și partenerii de business vor fi informați despre activitățile Groupe Renault România și redemararea producției prin intermediul canalelor de comunicare ale companiei.

Admin