Dum. apr. 14th, 2024

Preşedintele Serbiei, acuze grave la adresa UE: „Solidaritatea Europeană NU EXISTĂ!”


Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić , a ieşit public în faţa conaţionalilor săi, într-o conferinţă de presă, şi a acuzat foarte dur Uniunea Europeană pentru modul în care se comportă cu statele mai mici în această grea încercare prin care trec toate ţările din cauza Coronavirusului. Mai exact, preşedintele Aleksandar Vučić a anunţat că a cerut ajutor din partea Chinei pentru a trece cu bine peste impasul creat de Coronavirus, acuzând clar şi răspicat faptul că solidaritatea europeană, de fapt, nu există. El a criticat modul în care ţările mari din Europa au interzis exporturile de echipamente medicale, lăsând celelalte ţări din Europa într-o situaţie critică.

Puteţi citi mai jos discursul preşedintelui sârb tradus de Liviu Pleşoianu:

„Cred că înțelegeți deja toți, în aceste clipe, că marea… solidaritate internațională, de fapt, NU EXISTĂ! Solidaritatea europeană NU EXISTĂ! A fost doar un basm scris bine pe o hârtie…

Azi, am trimis o scrisoare foarte importantă! Avem nu doar nevoi, ci și speranță! Singura țară care ne poate ajuta în aceste clipe grele este CHINA! I-am adresat o scrisoare Președintelui Xi. I-am scris nu doar ca unui prieten, ci ca unui FRATE! …nu doar al meu personal, ci un PRIETEN și un FRATE al țării mele!

După cum știți, Uniunea Europeană a decis că nu mai putem să importăm bunuri! Ursula von der Leyen a transmis că nu putem importa echipament medical din UE!

Când am auzit asta, mi-a venit să urlu! Auzim asta de la oameni care ne-au ținut nouă predici… …care ne-au spus, pe un ton răspicat, că NU ar trebui să cumpărăm nimic din China! Ne-au spus mereu că nu prețul mai mic e important, că produsele din UE au calitate mai bună… …că trebuie să comandăm totul din UE!

Când companiile din UE aveau nevoie de banii Serbiei, totul era minunat… …Însă acum, când suntem la nevoie și în suferință, banii Serbiei nu mai sunt buni! …De parcă am fi cerut ceva gratis!

Cred în prietenul și fratele meu, Xi Jinping, și CRED ÎN AJUTORUL CHINEI! Singura țară care e dispusă acum să ne ajute și care ne poate ajuta e CHINA!

Cât despre ceilalți… MULȚUMIM MULT PENTRU… NIMIC!”

Foto: qmagazine.ro

Admin