vin. iun. 14th, 2024

Unei femei cu tumoră cerebrală i se refuză tratamentul din cauza COVID-19!


Blocarea spitalelor din cauza asimptomaticilor COVID-19 creează adevărate drame în rândul pacienţilor non-COVID. O tânără din Braşov ce are o tumoră cerebrală trăieşte un calvar din cauză că spitalul îi refuză tratamentul pe motiv de COVID.

Disperată, sora acesteia a deschis o petiţie online în care cere ajutor pentru sora ei. Tot ce doreşte această femeie este să beneficieze de tratament pentru boala ei. Nu îşi cere nimic altceva decât dreptul să trăiască.

Iată mai jos textul petiţiei online iniţiată de sora pacientei. Petiţie pe care o puteţi semna şi dumneavoastră accesând ACEST LINK.

„Sora mea are 26 de ani iar de 6 săptămâni trăiește o dramă deoarece, STATUL ROMÂN, neavând „protocoalele” necesare dezinfecției aparaturii medicale (în cazul de față RMN), îi refuză DREPTUL LA SĂNĂTATE!!!

Maria ajunge de urgență la spitalul Județean Brașov în urma unei crize generalizate, diagnosticată ulterior cu „peic fronto-temproo-parietal”. Pe scurt, tumoră pe creier cu evoluție imprevizibilă si necunoscută (conform scrisorii medicale).

La internare în Spitalul Județean, testul COVID reiese negativ.

După două zile, la ora 3 dimineața este transferată la Sp. de Psihiatrie și Neurologie, Brașov, secția COVID, pe motiv că a fost „infectată din greșeală” în spital.

Asimptomatică, 5 săptămâni este ținută în spital cu tratament medicamentos pentru reducerea edemului. Zero alte investigații pentru această problemă de sănătate.

Externată cu ultimul test COVID pozitiv (după 5 săptămâni petrecute în spital), cu recomandarea de a nu părăsi locuința decât dacă este necesar. Încă 7 zile I SE REFUZĂ DREPTUL LA DIAGNOSTICARE!!!

Tumora pe creier prezintă evoluție imprevizibilă şi necunoscută. Totuși, după 6 SĂPTĂMÂNI, i se refuză dreptul și necesitatea de a face RMN pană la momentul în care va avea două teste COVID-19 negative, consecutiv.

În timp ce în România au loc bairamuri și campanii electorale, unei tinere de 26 de ani i se refuză dreptul la VIAȚĂ!!!

În situația ei probabil mai sunt și alte cazuri. Problema fiind una sistemică, statul român neavând „protocoalele” necesare pentru a salva vieți.

Îndreptăm această petiție către Direcția de Sănătate Publică Brașov, Avocatul Poporului, Guvernul României, Ministerul Sănătății cu următoarele cerințe:

  • de urgență să i se acorde pacientei dreptul la investigații medicale (în special RMN).
  • de urgență să fie întocmite protocoale pentru ca, indiferent de rezultatul testului COVID, pacienții să fie diagnosticați și tratați conform în cazul de orice altă afecțiune.

ROMÂNIA NU SUFERĂ NUMAI DE COVID 19!!!”

Puteţi semna petiţia pentru a-i oferi şansa la viaţă accesând ACEST LINK. Până în acest moment s-au strâns aproape 9000 de semnături. Cazul femeii a fost prezentat şi la Digi24 (click aici).

Admin