vin. iul. 12th, 2024

Chinul elevilor continuă! Orban anunţă că şcoala ar putea fi doar online, din toamnă


Premierul Ludovic Orban a anunţat că există o posibilitate mare ca şi din toamnă cursurile să se ţină tot online. Motivul este creşterea continuă a cazurilor de infectare cu coronavirus. Redeschiderea şcolilor din septembrie este pusă sub semnul întrebării. Drept urmare, premierul a anunţat elevii şi profesorii să se pregătească de cursurile online şi din toamnă.

Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație. Să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții. Să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.

Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație. De a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase. Chiar dacă legătura va fi o legătură prin fibră optică și prin intermediul ecranului de calculator,” a declarat primul ministru.

Ar putea fi creată o platformă unică de învăţământ online

Afirmaţiile lui Orban au fost susţinute şi de Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret. Acesta a declarat la rândul său că ne îndreptăm spre un sistem de învăţământ online. Întrebat cum se vor descurca elevii care nu au posibilităţi să-şi facă orele online din motive de sărăcie, Nistor a răspuns că „trebuie să fim rezonabili”.

Trebuie să fim rezonabili și să înțelegem că nicio țară nu a fost pregătită pentru a face față acestei situații. Acolo unde problemele legate de conexiunea la internet au fost dificile, profesorii au reușit să țină legătura cu elevii și să-i ajute să țină pasul cu ceilalți elevi din mediul urban. Dar nu este suficient.

Este necesar ca fiecare elev și cadru didactic să dispună de device-ul necesar în eventualitatea reînceperii online. Avem nevoie de o pregătire a cadrelor didactice și există ordine de ministru care dau posibilitatea ca în perioada acestei vacanțe de vară să asigure tot suportul.

Mai este nevoie de o investiție într-o singură platformă, care să poată să fie accesată de fiecare cadrul didactic și elev din România. Dacă am avea o singură platformă, ar fi mai ușor să monitorizăm activitatea cadrelor didactice și a elevilor,” a spus Nistor, conform antena3.ro.

Admin