vin. apr. 19th, 2024

Medic: „Testul PCR dă foarte multe erori. Este un malpraxis evident.”


Timp de mai multe luni în care aproape nimeni nu a reacţionat faţă de încălcarea drepturilor omului pe baza unui act neconstituţional de internare cu forţa a oamenilor în spitale, în ultima lună tot mai multe voci încep să apară şi să critice modul în care s-a gestionat criza COVID-19 în România.

Cel mai recent critic vine, culmea, tot din zona Moldovei, Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și medic UPU Iaşi. Acesta a lansat o ipoteză-şoc referitor la testele PCR şi internarea forţată a persoanelor asimptomatice spunând că s-a comis un „malpraxis evident”.

Este haos și prea puțină știință în conducerea acestei pandemii, măsurile trebuie să fie proporționale și dublate de știință. Eu spun de la început că trebuie o nouă strategie.

Oameni care nu aveau virusul au fost internaţi alături de cei infectaţi

Trei lucruri esențiale: testare extinsă, izolare, nu internare a celor asimptomatici (în primul rând se cheamă purtători sănătoși. Acum au devenit oameni care sunt internați cu forța. Noi nu putem fi transformați în miliție și există o lege a drepturilor pacienților care spune că pacientul are dreptul să refuze internarea).

A treia categorie de pacienți – au fost foarte mulți pacienți asimptomatici, cu așa-zisul PCR pozitiv și v-am zis că nu este un test absolut, ci dă foarte multe erori.

Au fost internați inclusiv colegi de-ai mei, iar testările în dinamică au arătat că nu erau infectați. Nu aveau virusul și au fost internați alături de alți pacienți care aveau coronavirus.

Din punctul meu de vedere, acest lucru este un malpraxis evident, iar cei care au greșit trebuie să plătească.”,  a declarat Ciuhodaru, într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

E normal ca oamenii să nu mai aibă încredere în autorităţi.

Medicul Tudor Ciuhodaru a susținut că, de asemenea, se încalcă și drepturile pacienților cronici care nu pot fi internați în spitale și a insistat pentru redeschiderea unităților medicale în care pot fi tratați aceste categorii de bolnavi.

Medicul a afirmat că oamenii nu mai au încredere în autoritățile statului și consideră drept justificată această atitudine. El a atras atenția asupra faptul că instituțiile nu specifică concret numărul de testări, respectiv retestări zilnice.

Nu mai anunță data recoltării, ci doar data confirmării. De asemenea, testările se fac doar pe categoriile vulnerabile, precum persoanele din spitale, centre rezidențiale, cămine de copii etc. Sursa: Antena 3.

Admin