Un alt medic din Iaşi iese în spaţiul public cu o declaraţie care pune pe jar lumea medicală şi nu numai. Dacă despre Răzvan Constantinescu s-a spus că nu este de specialitate ca să-şi dea cu părerea despre coronavirus, iată că de această dată un pneumolog face o declaraţie controversată. Prof. dr. Traian Mihăescu susține că se cheltuiesc prea mulți bani pe medicamente pentru tratarea coronavirusului și că, în realitate, bolnavul se vindecă singur de această boală!
Mai mult, el acuză faptul că tratamentele folosite pentru a combate coronavirus fac mai mult rău decât bine.
„În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală». Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate».
Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii. Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare»”, a declarat Traian Mihăescu pentru BZI.ro
Nu există tratament specific. Bolnavul se vindecă singur!
„Medicamente ca hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora. Repet, bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Mesajul este clar: Nu avem suficiente dovezi pentru a recomanda un tratament specific. Janelle S. Ayres afirmă în revista Science că antiviralele pot fi „oarecum” eficiente la cazurie medii, scurtând durata infecției, dar pentru pacienții cu forme serioase de boală, ținta terapeutică trebuie să fie susținerea adecvată a organismului.
Pneumonia, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS), șocul septic, disfuncția multiorganică sunt cauzate de răspunsul inadecvat al gazdei față de infecția virală și scopul tratamentului la aceste cazuri este susținerea adecvată a gazdei și nu numai un tratament cu viză antivirală, dar fără dovadă științifică de eficiență”, adaugă prof. dr. Traian Mihăescu.
Mai multe ştiri
Un reputat medic a explicat ce se întâmplă în corpul diabeticilor când consumă alcool
CCR a decis: contestațiile împotriva lui Ciolacu, Geoană și Orban au fost respinse
Crește numărul cazurilor de cancer de col uterin. Suntem pe ultimele locuri la vaccinarea anti-HPV