vin. iul. 12th, 2024

Un preot catolic din Italia bolnav de coronavirus a murit după ce şi-a cedat voluntar locul la aparatul de respirat cuiva mai tânăr decât el.


Un preot catolic din Italia bolnav de coronavirus a făcut un gest de maxim altruism cedându-şi de bună voie locul de la aparatul de ventilaţie care i-ar fi salvat viaţa pentru ca acolo să fie conectată o altă persoană mai tânără. Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, a ales în mod voluntar să nu fie conectat la aparatul de ventilaţie, chiar dacă asta însemna că va muri, pentru ca un tânăr să îi ia locul şi să trăiască în continuare.

Preotul catolic a murit pe patul unui spital din Bergamo, una dintre cele mai afectate zone de coronavirus din Italia. Gestul preotului este cu atât mai impresionant deoarece aparatul de ventilare fusese cumpărat special pentru el din donaţiile enoriaşilor săi, însă el a ales să moară pentru ca un tânăr pe care nu-l cunoştea în mod direct, şi el bolnav de coronavirus, să fie salvat.

Italia este în prezent ţara cea mai greu încercată din lume de această pandemie de COVID-19, depăşind China la numărul de decese, iar cazurile confirmate plasează Italia pe locul doi în lume ca număr de infectaţi, după China.

Admin