Dum. iul. 14th, 2024

Sute de români se înghesuie la cules de ceapă verde în Germania.


Am vizionat imaginile de mai jos de mai multe ori şi am fost în dubii dacă să le publicăm sau nu, ţinând cont că vin dintr-o sursă neverificată de pe Facebook. Imaginile sunt atât de crunte ţinând cont de contextul mondial în care ne aflăm încât am crezut că este un fake news. Am crezut că imaginile sunt filmate anterior pandemiei şi publicate acum pentru a se face vâlvă pe internet.

Ştiţi deja „scandalul sparanghelului” care s-a iscat în România după ce mii de oameni au fost lăsaţi să plece la muncă sezonier în Germania. Ei bine, se pare că unul dintre cei de acolo ar fi filmat un grup masiv de români care se duceau la cules de ceapă verde, nerespectându-se nici cea mai mică normă de siguranţă.

Noi am luat cu rezerve aceste imagini pentru că pur şi simplu e greu de imaginat că în contextul pandemiei de coronavirus este posibil să nu se respecte nici cele mai minimale măsuri de siguranţă. Nu mai zic de distanţarea socială care ni se flutură zi de zi pe la televizoare sau pe internet, ci nici măcar o persoană nu avea mască de protecţie! De aceea vreau să cred că aceste imagini sunt false, chiar dacă sunt prezentate ca certitudine de antena3.ro. „False” însemnând filmate anterior pandemiei şi publicate acum. Dumneavoastră ce credeţi? Sunt imagini de acum sau nu?

Dacă aceste imagini sunt reale atunci atât România cât şi Germania ar trebui date în judecată pentru „zădărnicirea combaterii pandemiei de coronavirus”. Aşa ceva este absolut inadmisibil! Intolerabil!

UPDATE: SE PARE CĂ DOMNUL CARE A POSTAT FILMULEŢUL PE PROFILUL SĂU DE FACEBOOK ŞI-A ŞTERS CONTUL! NU ŞTIM MOTIVELE DIN SPATELE ACESTEI DECIZII, DAR ASTA RIDICĂ SEMNE DE ÎNTREBARE ŞI MAI MARI REFERITOARE LA VERIDICITATEA FILMULEŢULUI, AŞA CUM AM SPUS ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUT. SAU A FOST REDUS LA TĂCERE DE CINEVA ŞTERGÂNDU-I-SE CONTUL?

Admin