vin. apr. 12th, 2024

Agricultor german: „Nu angajăm nemţi că se plâng repede de dureri de spate. Preferăm românii!”


În condiţiile în care şi în Germania rata şomajului este destul de ridicată în această perioadă, faptul că agricultorii germani preferă românii să le culeagă recoltele pare ciudat la prima vedere. Unul dintre agricultorii germani a explicat motivul pentru care nu angajează nemţi să le culeagă sparanghelul: „Nemţii se plâng repede de dureri de spate. Românii sunt mai puternici,” a explicat acesta publicaţiei Bild, citată de Mediafax.

Acesta merge mai departe cu explicaţiile şi susţine că „Majoritatea germanilor nu sunt obişnuiţi să lucreze pe câmp ore întregi. Se plâng repede de dureri de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici. Germanii cer una sau două zile libere pe săptămână. Asta nu e posibil în plin sezon. Românii lucrează şi duminicile şi de sărbători, nu ţin cont. Muncitorii din Europa de Est locuiesc izolat în spaţiile de cazare, fără contact social,” a spus acesta.

Iată unde am ajuns după 30 de ani de la Revoluţie. Am ajuns atât de săraci încât nu mai ţinem cont de sărbători, nu mai ţinem cont de zile libere, tot ce vrem este să câştigăm un ban pentru a supravieţui decent. Chiar dacă pentru acei bani străinii nici nu se dau jos din pat. Noi nu ne mai permitem să ne cerem măcar drepturile. Noi acceptăm ceea ce pentru alţii este înjositor. E trist că după 30 de ani de la Revoluţie majoritatea românilor trăiesc mai rău decât în comunism.

În numele unei libertăţi iluzorie ne-am pierdut toate bogăţiile şi, de multe ori, stima de sine. Am înlocuit un sistem dictatorial cu un sistem mafiot care a furat multor români şi pofta de a trăi în această ţară.

Admin