lun. mai 27th, 2024

„Starea de urgenţă” va fi înlocuită cu „Starea de alertă” de pe 15 mai!


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, din 15 mai, se va trece la starea de alertă şi vor fi ridicate gradual anumite restricţii. Astfel, Iohannis a anunţat că vor fi redeschise frizeriile, saloanele de cosmetică, cabinetele stomatologice sau muzeele, dar cu respectarea măsurilor de distanţare socială, inclusiv purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va prelungi starea de urgență după 15 mai. „Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a anunțat președintele care a subliniat că epidemia nu a trecut.

Iohannis a exemplificat principalele măsuri care vor fi luate după expirarea stării de urgenţă, cu excepţia localităţilor aflate încă în carantină. De pildă, vom purta măşti de protecţie în spaţiile publice închise, dar şi când ne deplasăm cu transportul public.

„Nu știe nimeni până când va dura această epidemie.”

Nu știe nimeni până când va dura această epidemie. Eu îmi doresc să controlăm epidemia. După 15 mai putem să ne mișăm în interiorul localității unde avem treaba, dar să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se întâmplă? Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la un interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie.

Pe 15 mai vom aveam la dispoziție frizeriile, saloanele de cosmetică. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare, cu mască și mănuși”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, deplasările în afara localităţii vor fi permise doar în interes de serviciu, pentru probleme medicale, sau pentru sport individual cu bicicleta, rămânând în vigoare interdicţia întâlnirilor în grupuri mai mari de trei persoane.

Președintele României a anunțat şi redeschiderea bazelor sportive de la 15 mai, însă doar pentru sportivii profesioniști. „Sportivii de performanță vor putea relua antrenamentele dar numai pentru profesioniști. Bazele vor fi deschise numai pentru profesioniști nu pentru amatori”, a declarat Iohannis.

Admin