mar. nov. 24th, 2020

JURNALUL.INFO

Ştiri online de ultimă oră

„Bătrânii nu trebuie excluşi din măsurile de relaxare a restricţiilor. Este incorect şi discriminatoriu.”

Sursa foto: mindcraftstories.ro


Actorul britanic Sir. Michael Palin şi Ros Altmann, fostă Secretar de Stat la Muncă şi Pensii, fac un apel public la Guvernul Marii Britanii să NU excludă pensionarii sănătoşi din planurile de relaxare a măsurilor restrictive cauzate de coronavirus. Profesionişti de marcă din domeniul medical au afirmat că excluderea unei părţi din populaţie din măsurile de izolare doar pe bază de vârstă ar reprezenta o discriminare. Vineri, directorul NHS al Angliei, Profesorul Stephen Powis, a declarat că oficialii discută dacă măsurile stricte vor continua să se aplice persoanelor în vârstă chiar şi după ce aceste măsuri vor fi relaxate pentru restul populaţiei.

Însă Altmann a spus că dacă vârsta este singurul criteriu de ridicare a restricţiilor ar trimite un mesaj negativ populaţiei cum că „viaţa bătrânilor nu contează în aceeaşi măsură cu cea a restului cetăţenilor.” Palin a adăugat la rândul său că „restricţiile pe bază de vârstă sunt foarte grele, greşite şi incorecte.” Acesta a adăugat că „Sunt de părere că folosirea unui criteriu bazat pe vârstă este greşit fundamental şi ar putea să coste viata unui număr mare de oameni, provocând, de asemenea, o tensiune socială.

Izolarea pe criteriu de vârstă, atât lipsită de etică, dar şi ilegală.

Baronesa a declarat că majoritatea persoanelor în vârstă au acceptat izolarea doar pentru că şi restul populaţiei a trebuit să facă asta. Mulţi dintre ei au spus că mai degrabă ar merge la puşcărie decât să continue izolarea. Ea a mers mai departe şi a spus că „nimeni nici nu ar visa măcar” să aplice restricţii pe bază de culoare a pielii, în ciuda faptului că există o rată a mortalităţii mai mare între persoanele de culoare, asiaticii sau minorităţile etnice.

Îngrijorarea lui Altmann a fost împărtăşită de Palin, care a declarat pentru BBC că ar fi foarte greşit ca Guvernul să excludă persoanele în vârstă din măsurile de relaxare a restricţiilor. „Cred că este o decizie greu de luat, dar trebuie mai multă atenţie aici. Există un număr important de oameni de 70 de ani care sunt activi, plini de idei şi care pot contribui la recuperarea noastră. De asemenea, cred că marginalizarea acestor oameni este complet greşită şi incorectă.

Acelaşi lucru îl susţine şi Preşedintele Asociaţiei Medicale Britanice, Dr. Chaand Nagpaul, care a declarat că propunerea de menţinere a restricţiilor faţă de persoanele în vârstă având anii ca singur criteriu este „atât lipsit de etică, dar şi ilegal.” „În timp ce orice strategie de relaxare trebuie să garanteze că UK nu va avea parte de un nou val de infecţie COVID-19, trebuie în acelaşi timp să existe un echilibru în ceea ce priveşte drepturile şi nevoile individuale ale cetăţenilor,” a încheiat Nagpaul. Sursa: TheGuardian