Dum. mai 26th, 2024

Jurnalista Sorina Matei, critică la adresa GuWernerului, concediată de la B1 TV în „ziua libertăţii presei”!


Jurnalista Sorina Matei, realizatoarea unei emisiuni la B1 TV, a fost concediată de postul de televiziune fix în ziua când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Libertăţii presei! Acest gest vine imediat după ce a intrat în vigoare decizia de a se direcţiona 40 de milioane de euro către presa TV şi cea scrisă din partea Guvernului Orban. Aşa cum am spus în multe rânduri, Guvernul Orban aplică una dintre cele mai teribile cenzuri la adresa liberţătii de exprimare şi, dacă nu poate să închidă gura criticilor atunci îi cumpără.

Iată reacţia jurnalistei după ce a aflat decizia de concediere.

„De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, vă anunţ eu, că ei se feresc:

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marţi contactul meu şi al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare şi/sau discuţie prealabile.

2. Tot marţi, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro în 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marţi – după aplicare n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marţi seară, după aplicare la IMM invest, şi miercuri, prin email/trimis document şi printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul să-şi asume sau să comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, şi decizia este semnată prin împuternicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presă, sub masca unei „campanii de informare”, cică să „sprijine jurnaliştii” care în mintea lor trebuie să se transforme în oficine de partid şi ale Guvernului, fix ce nu are voie să facă presa.

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru „sprijinirea jurnalismului”.

Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricărei puteri, în capul lor trebuie să dispară. Să fie linişte, să nu mai deranjeze nimeni, să nu mai afle publicul nimic.

Cam atât despre libertate de exprimare, puterea adevărului, presa – câine de pază al democraţiei, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism,” a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Admin