Dum. mai 26th, 2024

Solicităm Guvernului OUG pentru prelungirea asigurărilor auto şi rovinietei pe perioada restricţiilor de circulaţie!


Pandemia, dar mai ales restricţiile care au fost impuse din această cauză, a făcut ca o mulţime de oameni să fie afectaţi (şi) economic. Dacă despre ratele către bănci sau chirii s-a discutat pentru a fi amânate sau chiar neplătite pe perioada restricţiilor nimeni nu s-a gândit la posesorii de automobile.

Considerăm şi solicităm public Guvernului să ia în calcul emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care asigurările auto obligatorii să fie prelungite în mod automat şi fără costuri suplimentare din partea posesorilor de automobile pe perioada stărilor de urgenţă şi de alertă.

Considerăm incorect faptul că un şofer care şi-a plătit asigurarea sau rovinieta înainte de impunerea restricţiilor să se vadă în postura de a nu putea folosi automobilul. Ar trebui ca aceste luni să fie adăugate contractului de asigurare şi şoferul să nu fie nevoit să plătească asigurarea pentru lunile în care nu a putut să îşi folosească automobilul din motive independente de voinţa proprie.

Aceste luni de restricţii în care a fost şi va fi interzis să părăsim localitatea ar trebui adăugate în mod automat la rovigneta deja plătită. Iar acelaşi lucru să se întâmple şi pentru cei care nu au putut să-şi folosească automobilele din cauza restricţiilor de circulaţie, dar au avut asigurarea obligatorie plătită şi pe aceste luni de restricţii.

Considerăm că ar fi corect ca asigurarea obligatorie să fie „îngheţată” în timpul în care autorităţile au impus restricţii de circulaţie şi, astfel, automobilul a rămas în garaj nefolosit.

Admin