joi. iul. 18th, 2024

Sindicatul Europol face precizări referitoare la imaginile cu poliţiştii bătând cetăţeni pe stradă.


Nişte imagini devenite virale pe internet în care este prezentat un poliţist care bate cu pumnii un cetăţean, iar altul este alergat, au provocat indignarea opiniei publice care a cerut explicaţii şi chiar sancţionarea poliţiştilor în cauză.

Sindicatul Europol vine, însă, cu precizări referitoare la acest incident şi explică faptul că respectivii cetăţeni sunt cei care au provocat altercaţia şi că imaginile postate pe internet au fost truncheate, lipsind momentele de început. Iată comunicatul celor de la Sindicatul Europol postat pe pagina de Facebook:

Realitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale.

„Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare,” se arată în comunicat.

UPDATE: Şi Poliţia Română face precizări:

Iată imaginile care au provocat revoltă pe internet.

Admin