vin. iun. 14th, 2024

Fauci: „S-ar putea ca lumea să nu mai revină niciodată la «normalul» de dinaintea pandemiei.”


Doctorul Anthony Fauci, Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase din America, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută luni că lumea s-ar putea să nu mai revină niciodată la „normalul” de dinainte să înceapă pandemia de coronavirus. El a spus că lumea va putea să înceapă treptat să îşi reia funcţionalitatea ca societate, dar, chiar şi cu un vaccin, virusul va fi încă o ameninţare care va da târcoale.

Când ne vom întoarce la normal, vom merge până în punctul în care vom putea să funcţionăm ca societate. Însă dacă dorim să revenim la modul de viaţă pe care-l aveam înainte de coronavirus, atunci acest lucru s-ar putea să nu se mai întâmple niciodată deoarece ameninţarea este încă prezentă,” a declarat Fauci.

În America, ţara cu cele mai multe cazuri confirmate din lume (şi cele mai multe teste efectuate), următoarele săptămâni vor fi unele critice, aşa cum au anunţat experţii americani. Vârful cazurilor grave şi infecţiile noi se crede că va fi atins săptămâna următoare, iar apoi va începe să scadă treptat.

Fauci a spus duminică faptul că oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru o nouă apariţie a virusului anul următor, motiv pentru care oficialii ce luptă cu această pandemie încearcă din greu să găsească un vaccin şi să se înceapă testele clinice.

Admin