mie. ian. 19th, 2022

Se pregăteşte fraudarea alegerilor?


Toate eforturile în acest moment ar trebui îndreptate spre combaterea pandemiei de coronavirus, dar există multe persoane în structurile de conducere care se gândesc mai mult la viitoarele alegeri locale şi parlamentare. Drept urmare fac planuri, fac strategii, sondaje să vadă cine stă mai bine în ochii oamenilor şi ce strategie să abordeze. Pare cinic să stai să te gândeşti la jocuri politice când ţara „arde”, dar este cât se poate de real. Pentru unii puterea politică este mai importantă decât combaterea covidului.

PNL are un mare ghinion că această pandemie a venit în timpul guvernării lor. Stăteau atât de bine în ochii publicului, câştigaseră europarlamentarele, prezidenţialele, ce să mai, le mergea de minune! Chiar şi alegerile anticipate erau cât pe ce să le reuşească. Totul părea să ducă spre o victorie lejeră la locale şi parlamentare, însă, ghinion!, a venit pandemia peste ei. O fi fost ghinionul lor sau blesteme pentru preluarea incorectă a puterii, nu vom şti. Dar cert este că modul în care au guvernat aceste şase luni de când sunt la putere şi cum au gestionat criza coronavirusului i-a dus mult în jos în ochii electoratului.

Fraudarea alegerilor prin tablete?!

Ştiind că şansele de a câştiga localele şi parlamentarele au scăzut destul de mult, avem motive să credem că se pune la cale o strategie de a păstra puterea prin fraudarea alegerilor! Nu avem date concrete în acest sens, doar o opinie bazată pe anumite fapte şi informaţii publice. Una dintre fapte este mărirea bugetului SRI/STS la rectificarea bugetară de luna aceasta. În timpul unei pandemii Guvernul măreşte bugetele serviciilor secrete. Frumos, este? Cum să nu! A doua faptă este „cumpărarea” presei cu ceea ce ei au numit ajutor de stat pentru o „campanie de informare”. De fapt, trebuie să fii naiv să nu crezi că ăia reprezintă bani pentru a cumpăra tăcerea presei.

A treia faptă o reprezintă declaraţiile publice cum că se gândesc la votul electronic. Din moment ce au mărit bugetul STS, cel care se va ocupa, de fapt, de votul electronic, ce garanţie avem noi că votul va fi unul corect? Niciuna! Votul electronic lasă calea liberă spre fraudă! O altă faptă este pregătirea psihică a publicului pentru posibilele fraude. Se lansează fel şi fel de sondaje în care PNL are procente uriaşe, dând astfel impresia publicului că încă sunt bine văzuţi de electorat şi, când va fi nevoie de fraudă, oamenii să se raporteze la aceste sondaje şi să nu protesteze că votul le-a fost furat.

Sondajele şi presa ne pregătesc psihic pentru posibila fraudă

Vor veni prin toate canalele media cumpărate ajutate anterior să ne bombardeze zi de zi cu ideea că „aţi văzut, v-am spus dinainte că stăteam foarte bine în sondaje, nu e nicio surpriză. Lumea apreciază măsurile pe care le-am luat. Poporul este mulţumit de activitatea noastră (deşi peste tot unde te uiţi vezi contrariul) şi am crescut în sondaje chiar şi în situaţie de criză. S-au confirmat sondajele la virgulă.” În realitate, sondajele sunt pentru a obişnui publicul cu o anumită idee, iar la vot se vor mula după acele sondaje ca să ştie cât au nevoie să tragă de la x, cât de la y ca să iasă procentul ce ne-a fost implementat în cap dinainte.